28 / 04 / 2024

İnegöl Fatma Göztepe Huzurevi açıldı!

İnegöl Fatma Göztepe Huzurevi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İnegöl'de inşa edilen Fatma Göztepe Huzurevi ve Aş Evi açıldı. Açılışa, İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala katıldı.



İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi ve Aş Evi’nin resmi açılış töreni gerçekleştirildi. Yeniceköy Mahallesi’nde bulunan tesisin açılış törenine; İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, İTSO Başkanı Metin Anıl, İlçe Müftüsü Kazım Güzel, OSB Müdürü Zeki Şahin, belediye meclis üyeleri, Huzurevinin yapımına 1 milyon TL’lik katkı sunan hayırsever işadamı ve Yenice eski Belediye Başkanı Mehmet Göztepe ile Göztepe ailesinin mensupları, kurum ve kuruluş temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.


HEDEF ÇAĞDAŞ VE SAĞLIKLI YAŞAM ORTAMLARI

Modern görünümü ve yaşlılar için uygun kullanımıyla 5 yıldızlı otel rahatlığını aratmayan huzurevi ve aş evinin açılış töreni, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşmasıyla başladı. Hizmet aşkıyla çıktıkları yolda 13 yılı geride bıraktıklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Yaptığımız planlar ve projelerle somut hizmetlerle şehrimizin her noktasına özellikle 2014 yerel seçimlerinden sonra köylerin de kırsal mahalleye dönüşmesiyle beraber şehrin her noktasına dokunuyoruz. Bu kutlu yürüyüşte yalnız değildik. Halkımızın sonsuz destekleriyle şehrimizin dinamiklerini harekete geçirerek tam bir ekip ruhuyla çalışmaktan mutluluk duyulan bir şehri yeniden imar etmenin heyecanıyla çalışıyoruz. 7/24 vaktimiz ve saatimiz yok. Sadece merkezde değil bu şehrin her köşesine hizmetlerimizi götürmenin heyecanı içerisindeyiz. İbnu Haldun’un dediği gibi ‘Şehirlerin bir ruhu vardır ve insanlar zamanla yaşadıkları şehirlerin ruhuyla şekillenir.’ İşte bu anlayışla Osmanlı’nın kuruluşuna şahitlik etmiş bu topraklarda tarihe ışık tutan İnegöl Kent Müzesi, doğası ve insanlara verdiği şifasıyla Oylat kaplıcaları, damaklarda bıraktığı enfes tatla İnegöl köftesi, tarım deyince akla gelen ayçekirdeği, ağaca şekil veren usta ellerden çıkan İnegöl mobilyası ve mobilyanın başkentine yakışan Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi gibi markalarıyla büyüyen İnegöl’ümüz son yıllarda ciddi başarı grafiği yakaladı. Bizler modern bir yaşam alanı oluşturmak gayesiyle planlama alanımızı, insanımızın çağdaş ve sağlıklı yaşam ortamının oluşturulması olarak saptadık. Öğrencilere, engellilere, muhtaç insanlara götürdüğümüz sosyal hizmetlerle projelerimizi ve hizmetlerimizi çeşitlendiriyoruz. Artık sosyal devlet var. Eskiden yurt dışından gelenler anlatırlardı; onların engelliler için rehabilitasyon merkezleri var, onların bakım paraları var, hastanelerde şöyle hizmetler var, böyle kaliteler var diye. Biz de özenerek dinlerdik. Artık biz daha ileri seviyedeyiz hamdolsun. Onlar bize imreniyorlar. Bu başarı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümetimizin yaptıklarının çok açık göstergesidir” dedi.


YENİ BİNA İHTİYAÇ OLMUŞTU

Eski huzurevi binasının 40 yılı aşkın süredir kullanıldığını hatırlatarak konuşmasını sürdüren Aktaş, “Bugün de yeni yerinde büyüklerimizin sıcak yuvası olacak huzurevimizin ve aş evimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bilindiği gibi Huzurevimiz 1973 yılında kurucu bir dernek tarafından gerçekleştirilmiş ve 1986 yılına kadar işletilmiştir. 86 yılında dönemin Belediye Başkanı Muhittin Tanoğlu’nun girişimiyle bu iş belediye bünyesine alınmış ve dönemim içerisinde aş evi de buraya ilave edilmiştir. Takdir edersiniz ki mevcut bina 40 küsür yıllık bir bina. Kurulduğu günden bugüne kadar bini aşkın büyüğümüze bir yuva sıcaklığı vermeye çalışan, eli öpülesi büyüklerimizin ömürlerinin geri kalan kısımlarını huşu içinde idame etmelerine vesile olan Huzurevimizin artık yeni binaya taşınması bir ihtiyaç oldu” diye konuştu.


HAYIRSEVERDEN 1 MİLYON TL DESTEK

İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevi binasının yapımıyla ilgili hikayeyi de anlatan Aktaş, şöyle konuştu: “Bir gün Yenice Eski Belediye Başkanımız Mehmet Göztepe ağabeyim ziyaretime geldi. Dedi ki ben bir huzurevi yapmak istiyorum yalnız bir istirhamım var, Yeniceköy’de olsun dedi. Nihayetinde Yeniceköy’de İnegöl, Esenköy’de. Ve rahmetli eşi adına yapmak istediğini söyledi. 750 bin TL’lik bir bütçe ayırdığını anlattı. Bizleri kırmayarak bu rakamı 1 milyon TL’ye çıkardı. Ve bismillah diyerek o gün startı verdik. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Huzurevi 1984-89 yılları arasında Yenice’ye bir sürü proje kazandırmış, samimiyetle, gayretle çalışmış, bugün de işadamı sıfatıyla ailesiyle beraber yüzlerce insanı istihdam ediyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.”


5 YILDIZLI OTEL AYARINDA

“Şuan itibariyle huzurevimizde 28 erkek, 3 bayan sakinimiz kalıyor. 250 civarında kişiye de buradan sıcak yemek servisi yapılıyor. Burası hem huzurevi hem aş evi. Beraberinde 14 ailemiz var buraya gelemeyecek durumda. Onlara da mobil olarak biz hizmet götürüyoruz. Huzurevimiz 2,5 milyon TL’ye mal oldu. Ben tekrar 1 milyon TL’sini karşılayan hayırsever Göztepe ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Taban alanımız 931 m2 olmak üzere toplamda 2632 m2 alana sahip. 2’şer kişilik 5 bayan odamız, 2’şer kişilik 20 bay odamız ve evli çiftlerimiz için de düşünülmüş odalarımızla beraber yaklaşık 60 civarında kapasitesi var. Eski binada olmayan birçok detay burada düşünüldü. Tabiri yerindeyse 5 yıldızlı otel ayarında bir huzurevini burada hayata geçirdik. Tabi gönül ister ki her büyüğümüz evladının yanında yaşlansın. Hani bazı kurumlarla ilgili denir ya Allah eksikliğini göstermesin ama Allah’ta düşürmesin. Ama şu bir vaka; sosyal devlet olmanın güçlü devlet olmanın, güçlü yerel yönetim olmanın gerekliliklerinden biri de bu. Eğer bu konuda sıkıntısı olan varsa, hamdolsun böyle güzel bir mekanımız var.”


BAKAN ALA’YA TEŞEKKÜR

Konuşmasında İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala’ya da desteklerinden dolayı teşekkür eden Aktaş, “Eski huzurevi binamızın olduğu yer de Halk Sağlığı Merkezi için Sağlık Bakanlığına tahsis edildi. Bu yer de bize ait değil aslında. Ben Sayın Bakanıma çok teşekkür ediyorum, kendisi kişiliğiyle de çok mütevazi bir insan. Kendisine rica etmiştim bu yerin bize tahsisiyle alakalı, aynı zamanda şuanda meydan ve yeni Belediye binasının konuşlandırılacağı eski hastane alanıyla alakalı da her ikisiyle ilgili Sayın Bakanımızın destekleriyle halledildi” ifadelerinde bulundu.


İNEGÖL 12. SEÇİMDE DE GEREKEN DESTEĞİ VERECEKTİR

Son olarak 16 Nisan’da yapılacak olan referanduma değinen Aktaş, “Gün geçmiyor ki İnegöl’de bir açılış yapmayalım, bir temel atmayalım ve yeni bir tesisi hizmete sokmayalım. Bu yatırımlar İnegöl’de de başka şehirlerde de devam ederken, yıllardır elimizi ayağımızı bağlayan ve bizi işin içinden çıkılmaz hale getiren, dönem dönem de yaşadığımız sıkıntılarla bu memleketin ayağımıza pranga vuran sistemin değişikliği için 16 Nisan’da sandığa gideceğiz. Bunu da dilimizin döndüğünce fabrikalarda, caddede, sokakta, insanlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. İnşallah yürekten de inanıyoruz, bize 11 seçimdir en kuvvetli şekilde destek veren İnegöl 12’ncisinde de destek verecektir. Ki bu sadece AK Parti’nin değil Türkiye’nin seçimidir. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar hepinize teşekkür ederek saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.


“BU PROJE ANNEMİN HAYALİYDİ”

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ardından Huzurevi ve Aşevi binasının yapımında 1 milyon TL’lik destek sağlayan hayırsever işadamı Mehmet Göztepe’nin oğlu Hüseyin Göztepe, Göztepe ailesi adına bir konuşma yaptı. Bu binanın annesi rahmetli Fatma Göztepe’nin hayali olduğunu belirten Hüseyin Göztepe “Bu projenin gerçekleşmesi için Başkanımıza müracaat ettiğimizde bizi anlayışla karşıladı ve kırmadı. Aşevi ve huzurevi, yaşadığında, sağlığında annemin de hayaliydi. Bu hayalin gerçekleşmesinde bize yardımcı olan Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza, Göztepe ailesinin mensuplarına da çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.


ANNE-BABANIZA ÖF BİLE DEMEYİN

Törende son konuşmayı İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala yaptı. Bu eseri inşa eden ve bu işbirliğini sağlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile hayırsever Göztepe ailesini tebrik ettiğini ifade eden Ala, “Bu eserin bu kadar güzel şekilde Türkiye’ye kazandırılmasından dolayı memnuniyet duyuyor, emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu eser rahmetli Fatma Göztepe hanımefendinin gerisinde bıraktığı bir eser olacaktır. Bizim inancımız ‘Anne-babanız bir gün yanınızda ihtiyarlarsa onlara öf bile demeyin’ emrini bize bildiren ihtiyaçtır. Biz böyle bir dinin mensubuyuz. Onlar bizim en kıymetli varlıklarımızdır. Onlar adına imkânı olup da böyle eserleri ortaya çıkaranlara ne mutlu” dedi.


YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA VATANDAŞIMIZ YOK

Ülke gündemine ilişkin de konuşan Efkan Ala, 15 yıl önce Türkiye’de yaşayanların yüzde 30’unun yoksulluk sınırının altında olduğunu kaydederek “Dünya Bankası ve uluslararası kuruluşların verilerine göre 3’te 1’i yoksulluk sınırında yaşayan bir ülke vatandaşlarıydık. 15 yıl içerisinde o istatistiği ne kadar aşağı çektik? Sıfıra indirdik. Dünya bankası verilerine göre, uluslararası kuruluşların verilerine göre bugün yoksulluk sınırının altında insanımız yoktur. Bunda devlet-millet işbirliğinin de çok ehemmiyeti var. Bunda bizim inancımızın, geleneklerimizin, fırsat bulduğunuzda topluma aktarılmasını sağlayan siyaset anlayışımızın çok büyük katkısı var. Her adımımızda yoksul vatandaşlarımızı düşünen bir anlayışı uygulamaya koymak için siyaset yapıyoruz. Devlet yönetiminden anladığımız budur. 15 yıl gibi kısa bir dönemde ülkenin 3’te 1’ini yoksulluk sınırından kurtarmış bir anlayıştan bahsediyoruz. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Elde ettiğimiz imkânları sadece Türkiye’nin içerisindeki vatandaşlarımızın sosyal hizmetlerine sunmuyoruz, aynı zamanda yurtdışında yaptığımız yardımlarla da kişi başına gelirde dünyada 1 numarayız. Kişi başı gelire göre yeryüzünde en çok yurtdışı yardımı yapan ülke Türkiye’dir. Bu sizlerin emekleriyle oluyor. Gururlanmamak mümkün değil. Şimdi de bu alanlarda daha fazla koşalım, gelirimizi daha yükseklere çıkaralım, önümüzde hiçbir engel kalmasın, milletten aldığımız iradeyi daha çok hizmete dönüştürüp dünyada daha çok söz sahibi olalım diye buraya taşınan istikrarımızı daha da yükseltelim diye önümüze bir seçenek sunuluyor. 16 Nisan’daki evet bu ülkenin başarılarının devamına, daha hızlı yol almasına, önünün açılmasına verilecek bir evettir. Bu noktada farklı düşüncede olan insanlarımızı saygıyla karşılıyoruz ama arzu ediyoruz ki Türkiye’ye kısa sürede bu başarıyı sağlayan istikrarı kurumsallaşsın. Türkiye yol alsın, devam etsin, hızlı şekilde hedeflerine ulaşsın. Siyasetle, devletle millet ve iş dünyası bir araya geldiğinde kısa sürede ciddi başarılar elde ediyorlar. Bu eser de bu işbirliğinin sonucudur. Tüm memleketimize hayırlı uğurlu olsun ve içinde yaşayanlara Allah uzun ömürler versin. Bu eserden gönüllerince faydalanma fırsatı bulsunlar” diye konuştu.


Konuşmaların ardından bir huzurevi sakini Çanakkale türküsünü seslendirdi. Dinleyicileri duygulandıran bu eser sonrası İnegöl Müftüsü Kazım Güzel’in yaptırdığı duayla İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevi’nin açılış kurdelesi kesildi. Açılış sonrası protokol üyeleri ve davetliler huzurevini gezip salonda huzurevi sakinleriyle bir araya geldi. Yapılan sohbetler ve ikramların ardından program sona erdi.



Genç Gazete


Geri Dön