08 / 05 / 2024

Halil Gelendost aşevi

Halil Gelendost aşevi

Isparta'ya aşevi yaptırmak amacıyla villasını satan Emekli Jandarma Hakim Albay Halil Gelendost'un dolandırıldığı iddia ediliyor.

Kentsel dönüşümle Çorum’un çehresi değişecek!

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, yerel seçimlerden sonra kentsel dönüşüm projelerinde belediyenin daha aktif bir rol alacağını açıkladı. Başkan Aşgın, Çorum'un hayat kalitesini artıracak çalışmaların hız kazanacağını ifade etti.

Depremden etkilenen 10 şehirdeki iş dünyası depremzedeler için seferber oldu!

Bölgedeki fabrikaların büyük kısmı faaliyetlerini 1 hafta erteledi. Fabrikalar bölge halkına yardım için konaklama, aşevi ve depo olarak kullanıma açıldı. İş dünyası tüm imkanlarını depremzedelerin hizmetine sundu.

Emekli Albayın villasını 'aşevi yapacağız' diye satmışlar!

Isparta'ya aşevi yaptırmak amacıyla villasını satan Emekli Jandarma Hakim Albay Halil Gelendost'un dolandırıldığı iddia ediliyor.

Evsiz ve kimsesizlere 55 milyon TL aktarıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada bu ay evsiz ve kimsesizler için kullanılmak üzere, konaklama projesi ve aşevi hizmeti için 55 milyon lira kaynak aktarıldığını belirtti.

Çorum Kale'ye kentsel dönüşüm müjdesi!

Çorum Belediyesi Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’da dönüşüm yapılabilecek yerlerle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na dosyalar hazırladıklarını bu dosyalardan birinin de Kale Kentsel Dönüşüm Projesi olduğunu müjdeledi.

Çorum Belediyesi esnaftan kira almayacak!

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın yaptığı açıklamada tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını bitene kadar iş yeri belediyeye ait esnaftan kira alınmayacağını duyurdu.

Bahçeli doğa evleri konseptine talep artıyor!

Arizon Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özden, “İstanbul nüfus yoğunluğu itibariyle en çok konutun satıldığı şehir olma özelliğini korurken İstanbullularda ise bahçeli doğa evi konseptine talep artıyor” dedi.

Kartal'da kültür merkezi ve aşevi için ilk kazma vuruldu!

Kartal Belediyesi tarafından Yalı Mahallesi'ne inşa edilecek Yalı, Yunus ve Topselvi Kültür Merkezi Projesi" ile Esentepe Mahallesi'nde kurulacak "Aşevi ve Gıda Bankası Projesi" için ilk kazma vuruldu.

Çorum'da eski stadyumun yerine millet bahçesi yapılacak!

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, kentte inşa edilen yeni stadyumun devir tesliminin Haziran'da yapılacağını, eski stadyumun yerine ise millet bahçesi yapılacağını söyledi...

Gaziantep’te ihtiyaç sahipleri için aşevi inşa ediliyor

Gaziantep’in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Güneş Mahallesi’nde inşa edilen yeni aşevi inşaatını inceledi.

Çorum Kaleiçi’ndeki 39 metruk bina yıkılacak!

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, 2019 Aralık ayında başlanan metruk binaların yıkım çalışmalarının devam edeceğini açıkladı.

Çorum Belediyesi Sosyal Tesisleri yeniden açılıyor!

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum Belediyesi’ne ait sosyal tesisleri inceledi.

Halil İbrahim Aşgın kimdir?

Halil İbrahim Aşgın, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Peki, Halil İbrahim Aşgın kimdir?

Halil Gelendost aşevi Haberi

Halil Gelendost aşevi

Ispartalı Emekli albay Halil Gelendost, villasını aşevi yaptırmak amacıyla sattı. Parayı alan müteahhit Lütfü Yeşilsakız, aşevi yaptırmadı. Geçen zaman içinde Gelendost ve Yeşilsakız hayatını kaydetti. Konu hakkında soruşturma devam ediyor.

Memleketine bir aşevi yaptırmak istedi

Sabah Gazetesi'nden Ceylan Torlak'ın haberine göre, Emekli Jandarma Hakim Albay Halil Gelendost, 1993'te memleketi Isparta'ya vefa borcunu ödemek adına, eşi Naşide Gelendost ve kendisi adına okul yaptırıp devlete bağışta bulundu. Eşini 9 sene önce kaybeden Gelendost, 5 sene evvelde, elinde son kalan birikimi olan Balıkesir'in Gömeç'deki yazlık villasını satıp, yine memleketine bir aşevi yaptırmak istedi. İşlemleri de müteahhit tanıdığı Lütfü Yeşilsakız gerçekleştirecekti. 

Fakat iddiaya göre Gelendost'un verdiği yazlığı, Fehmi Kaçmak'a vekâlet verdirerek satan Yeşilsakız, aşevini yaptırmadı. Bunun üzerine 2021 yılında Çeşme Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan...