29 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümle Çorum’un çehresi değişecek!

Kentsel dönüşümle Çorum’un çehresi değişecek!

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, yerel seçimlerden sonra kentsel dönüşüm projelerinde belediyenin daha aktif bir rol alacağını açıkladı. Başkan Aşgın, Çorum'un hayat kalitesini artıracak çalışmaların hız kazanacağını ifade etti.



Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, yerel seçimlerden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarında belediyenin rolünün artacağını söyledi. Aşgın, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, seçimlerin Çorum için pozitif gelişmeleri birlikte getireceğini paylaştı.

Mimar Sinan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi başlatıldığının altını çizen Başkan Aşgın, "İnsanların hayat kalitesini artırmak amacıyla yoğun bir çalışma temposu içerisine gireceğiz. Mimar Sinan Mahallesi'nde 42 hektar bölgede revizyon imar planımızı tamamladı. 8 kat imar, alt katı işyeri, geniş yollarıyla imar planımızı gerçekleştirdik” dedi.

Kentsel dönüşümle Çorum’un çehresi değişecek!

Bölgede müteahhitlerle hak sahiplerinin çalışmalarının beklenen hızda ilerlemediğini kaydeden Aşgın, şunları söyledi:

"Yeni sürecin en mühim işi kentsel dönüşümde belediyenin rolünü artırmak olacak. Kentsel dönüşüm, müteahhitlerle anlaşma yaparak gerçekleşmezse biz Çorum Belediyesi olarak bizzat bu işin içerisine gireceğiz. Özel sektörce yapılmazsa vaadimiz olsun. Yeni süreçte görev bize nasip olursa bu bölgedeki yapıların büyük çoğunluğunu Çorum Belediyesi olarak bizzat biz yapacağız."

Kentsel dönüşümle Çorum’un çehresi değişecek!

BAKLAN’DA 17 KONUT SATIŞA ÇIKARILDI

Öte yandan, Baklan Belediyesi ve  TOKİ  iş birliğiyle yapılan Baklan İkinci Etap Toplu Konut Projesi çerçevesinde 2+1 ve 3+1 planında toplam 17 konut, "kuralı satış yöntemiyle" satışa sunuldu. Müracaatların alınacağı tarihler 20 Kasım-24 Kasım olarak açıklandı.

Baklan Belediyesi ve TOKİ iş birliğiyle yapılan Baklan İkinci Etap Toplu Konut Projesi doğrultusunda, 2+1 ve 3+1 planında toplam 17 konut, "kuralı satış yöntemiyle" satışa sunuldu.

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, müracaat edecek kişilerin, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları adına Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde tapuda kayıtlı bağımsız evlerinin bulunmaması ve daha önce Toplu Konut İdaresi'nden ev satın almamış olmaları gerektiğini ifade etti. Bununla beraber müracaat edilen projenin bulunduğu ilçe sınırları içerisinde en az 1 seneden fazla ikamet etmiş ya da ilçe nüfusuna kayıtlı olma şartı da talep edilecek.

Konut satışı yapacaklar dikkat! Para nasıl alınır? İşte tek tek bilinmesi gereken püf noktalar...

Bakan Yardımcısı Gürgen’den depremde yerle bir olan Malatya çarşısına ziyaret!

Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr, emlak dolandırıcılığı nedeniyle ikinci kez hakim karşısında!

 


Geri Dön