29 / 04 / 2024

Emekli bayram ikramiyesinde kritik 3 gün! Hesaplarınızı önceden kontrol edin

Emekli bayram ikramiyesinde kritik 3 gün! Hesaplarınızı önceden kontrol edin

Emekli bayram ikramiyelerinde zam beklentisi sonrası bayram gelmeden önemli gelişmeler yaşandı. Emeklilerin bayram ikramiyesi ne kadar alacağı açıklanırken ödemelerle ilgili takvim de kesinleşti. Harcama yapmadan önce hesaplarınızı kontrol etmenizde fayda var.



Emekli bayram ikramiyesi ödemelerinde takvim belli oldu. Emeklilere bayram öncesi ek gelir olarak verilen bayram ikramiyeleri bu sene herkesin beklentisi zam geleceği yönündeyken Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, bütçenin yetersiz rezervi olduğunu akıllara getiren açıklamalar yaparak 'Zam beklentisine kırmızı ışık' yaktı.

"RAKAM ÇOK BÜYÜK"

4 yıldır emeklilere verilen bayram ikramiyelerinde bir kısım emekli 3 bin lira hesaplara yatacak diye beklerken bir kısım emekli de bayram ikramiyesinin yüksek enflasyon hesaba katılarak iki bayramda eşit iki parçaya bölmek suretiyle en az asgari ücret tutarından ödenmesini talep ediyordu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Bunu bayramdan önce ödeyeceğiz. 28 veya 29 Nisan'da mutlaka ödenecek. İkramiyenin toplam maliyeti iki bayramda yaklaşık 25 milyar lira. Yani çok büyük bir rakam" açıklaması yapmıştı.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön