28 / 04 / 2024

Emekli ikramiyeleri için son 15 gün! Hesaplara 6 bin TL yatırılacak!

Emekli ikramiyeleri için son 15 gün! Hesaplara 6 bin TL yatırılacak!

2024 yılının Ocak ayında yüzde 49,25 oranında zam alan emekli vatandaşlar Nisan ve Haziran aylarında 3 bin liraya çıkartılan iki bayram ikramiyesi alacak. İşte emekli ikramiyeleri ile ilgili merak edilen detaylar...



Milyonlarca emekli 2024 yılının Ocak ayında zamlı maaşlarını aldı. Resmi olarak açıklanan enflasyon verileri ve öngörülere bakıldığı zaman da Temmuz'da da yine yüzde 30'lar civarında artış yapılması bekleniyor. Ancak merakla beklenen Temmuz ayı zamlarından önce ikramiyeler yatırılmış olacak.

Sabah'tan Faruk Erdem imzalı habere göre yüzde 50 zam oranında zam ile toplamda 6 bin TL'ye yükseltilen ikramiyelerin ilki Nisan ayının ilk haftasında hesaplara yatırılacak. İkramiye emeklilere ve yaşamını yitiren sigortalıların yakınlarına otomatik şekilde ödenecek. Fakat başvuru yapmasına rağmen henüz emeklilik işlemleri tamamlanmamış veya emeklilik için başvuru tarihi daha gelmemiş sigortalılar ve EYT'lilerin söz konusu bu değişikliklerden nasıl faydalanacağı merak ediliyor.

Emekli ikramiyeleri için son 15 gün! Hesaplara 6 bin TL yatırılacak!


EMEKLİ İKRAMİYELERİ İÇİN ÖNEMLİ TARİHLER

Pek çok kişinin de bildiği gibi bayram ikramiyeleri Sosyal Güvenlik Kurumundan maaş alan vatandaşlara veriliyor. Yani burada ana kriter belirli bir aylık alıyor olmak. Bu nedenle emekliler açısından da aylığı ödenenler veya ödenmeye, bir başka deyişle hesaplanmaya başlayanlar hak sahibi olmuş oluyor. 

2024 yılı için ilk ikramiye Ramazan bayramı öncesinde yani 1-9 Nisan 2024 tarihlerinde hesaplara yatırılmış olacak. Yani 1 Nisan 2024 tarihi itibarıyla maaş almaya hak kazanmış veya kazanacak olan tüm emekliler söz konusu bu ikramiyeyi alacak. Eğer EYT'liler veya diğer sigortalılar 31 Mart'a kadar emeklilik için başvurmuşlarsa, işlemleri bitmese de Ramazan bayramı ikramiyesini hak etmi olacak.

Yılın merakla beklenen 2. ikramiyesi de Kurban bayramı öncesinde yani 10-15 Haziran 2024 tarihi haftasında hesaplara yatırılmış olacak. Söz konusu bu durumda 31 Mart'a kadar emeklilik için başvuru yapmış EYT'liler ve sigortalılar işlemleri tamamlanmış olsa dahi hem Ramazan bayramı hem de Kurban bayramı ikramiyelerini alacaklar. Nisan ve Mayıs aylarının sonuna kadar başvuru yapmış olan EYT'liler ve sigortalılar da yalnızca Kurban bayramı ikramiyesini alabilecekler.


30-31 MART HAFTA SONUNA GELİYOR

Bu arada ayrıca bu ayın son iki günü de hafta sonuna rastlıyor. Pek çok kişinin de bildiği gibi böyle durumlarda genelde ödeme veya başvuru işlemleri ilk iş gününe uzatılmış oluyor. Fakat emeklilik işlemlerinde başvurmuş olduğunuz tarih önemli olduğu için süre 1 Nisan tarihine uzatılmıyor.

Eğer işlemleriniz 30 veya 31 Mart'a kaldıysa SGK müdürlükleri kapalı olduğu için başvurularınızı e-devlet üzerinden online şekilde yapabilirsiniz. Burada önemli olan Mart ayı tamamlanmadan başvurunuzu gerçekleştirmiş olmanız.

150 bin TL'nin 3 aylık faiz getirisi ne kadar?

Kazlıçeşme sahile 65.2 milyon TL'lik yeni otel geliyor! 112 odalı otelin inşaatı resmen başlıyor!

Kendi isteğiyle işten ayrılan tazminat alabilir mi? SGK Uzmanı şartları tek tek açıkladı! 


Geri Dön