23 / 07 / 2024

Emekli ikramiyesine zam! Emekli bayram ikramiyesine ne zaman zam gelecek?

Emekli ikramiyesine zam! Emekli bayram ikramiyesine ne zaman zam gelecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan emekli ikramiyesine iyileştirme yapılacağını geçtiğimiz gün belirtmişti. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak?




Ahaber'de yer alan detaylara göre, önümüzdeki dönemde emeklilere birçok ek iyileştirme yapılacak. İlki ise bayram ikramiyesinde olacağı öngörülüyor. Bu ay hesaplara yatırılacak Kurban Bayramı ikramiyesinin zamlı verilmesi gündemde yer alıyor. Burada 2 formül dikkat çekiyor.

Emeklilerin sayısı EYT'lilerle beraber hızla yükselirken önümüzdeki dönemde milyonların gelirini arttıracak önemli adımlar atılacak. Bu kapsamda ilk sırayı ise bayram ikramiyeleri alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde "En düşük emekli maaşını 7.500 liraya, emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2.00 liraya çıkardık. Bu rakamı daha yukarıya çıkarmanın hesabı içerisindeyiz" açıklamasında bulunmuştu.

İkramiyede planlanan artışın bu ay hesaplara yatırılacak Kurban Bayramı ödemesine yansıtılması bekleniyor.

Emekli ikramiyesine zam! Emekli bayram ikramiyesine ne zaman zam gelecek?

İKRAMİYE ZAMMI MECLİS'E TAŞINACAK

Aralarında EYT'lilerin de yer aldığı 16 milyon emekliye ödenecek bayram ikramiyesininin tutarının artırılması için yasal düzenleme yapılması gerekiyor.

Ara dönemde 1.100 lira uygulanan bayram ikramiyesi yüzde 82 artışla 2000 lira düzeyine çıkarıldı.

Sabah gazetesinin haberine göre, emekli maaşları ve bayram ikramiyesi 28 Haziran Kurban Bayramı öncesi hesaplara yatırılacak. Mart ayında emeklilik başvurusunu yapmış ancak henüz işlemleri tamamlanmamış EYT'liler Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesi için hak sahibi olduklarından bu ödemeleri maaşları bağlanınca bu ödemeden faydalanacak.

Emekli ikramiyesinin 28 Haziran Kurban Bayramı öncesi 2500-3000 lira bandına çıkması bekleniyor.

EMEKLİLERİN ARA ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Merkez Bankası'nın enflasyon beklenti anketi ve ekonomistlerin beklentisi kapsamında; SSK ve Bağ-Kur emeklisi için doğrudan belirleyici olacak altı aylık enflasyon oranının yüzde 20-23 arasında olacağı öngörülüyor. Bu rakama Erdoğan'ın müjdesini verdiği refah payı eklenecek ve zamlı maaşlar hesaplara yatacak.

Borsa İstanbul yeni yönetimi bekliyor! Borsada yükseliş olacak mı? Rakamlar bir bir verildi! 

Euro bugün ne kadar? 1 Haziran euro/TL kaç lira? 1 Euro kaç TL?


Geri Dön