Ekonomi

Emekli maaş farkları için son dakika açıklaması! Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur, maaş farkı yattı mı? Hemen siz de bakın!

Memur emeklileri ve dul yetimlerin maaş farkı ödeme takvimi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı açıklamayla beraber netleşti. Peki Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur, maaş farkı hesaplara yattı mı? İşte detaylar... 

Milyonlarca emeklinin yüzünü güldüren Temmuz zammından sonra memur maaşları ve emekli ikramiyeleri ödemeleri Kurban Bayramı'ndan öncesi gerçekleştirilirken, SSK ve Bağ-Kur zamlı emekli maaşları ödemelerinin hesaplara yatıp yatmadığı merak ediliyor ve araştırılıyor. 

Peki Emekli Sandığı, Bağ-Kur, SSK maaş farkı hesaplara yattı mı? Hemen siz de bakın...

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen memur zammı ve emekli zammı, 6 aylık enflasyon farkının açıklanmasından sonra netleşti. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 42,35 oranında zam yapılırken memur ve memur emeklilerine ise yüzde 41,69 zam yapıldı. Emekli ikramiyeleri ve memur maaşları bayramdan önce hesaplara yatırılırken, SSK ve Bağ-Kur zamlı emekli maaşları 17 Temmuz  tarihi tibariyle yatmaya başladı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların maaş farklarının ödeneceği tarih ile ilgili bir açıklama yaptı. 

TEMMUZ MAAŞ FARKI YATTI MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre; 5510 sayılı Kanunun 4/1-(c) (Emekli Sandığı) bendi kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2.385.799 kişinin 1 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olacak şekilde aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları Banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilerek 28 Temmuz 2022 tarihinde ödeneceği bildirildi.

Aylıklarını her ay alanlara; Temmuz ayı olmak üzere 1 aylık bedelinde

Aylıklarını üçer aylıklar halinde alanlara;

1. Grupta Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde aylık alanlara; Temmuz ayı olmak üzere, 1 aylık bedelinde

2. Grupta Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde aylık alanlara; Temmuz ve Ağustos ayları olmak üzere, 2 aylık bedelinde

Emekli maaş farkları ne zaman yatıyor? Memur, emekli, malul, dul ve yetim aylığı ne kadar oldu? Tarihleri kaçırmayın

Emekliye zam farklarında son dakika şoku! Maaş farklarını duyan inanamıyor! Hemen bakın! İşte kuruş kuruş zam farkı!

Emekli maaş farklarında son durum! Emekli maaş farkları ne zaman yatırılacak?