28 / 04 / 2024

Emekli maaşına seyyanen zam gelecek mi? Bahçeli'nin sözleri sonrası kulisler hareketlendi

Emekli maaşına seyyanen zam gelecek mi? Bahçeli'nin sözleri sonrası kulisler hareketlendi

Temmuz 2023 için SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisinin yüzde 25 zam alacağı belirtilmiş ancak emekliler bu rakamın az olduğundan dem vurmuştu. Devlet Bahçeli'nin sözleri sonrası Meclis koridorlarında emekliye zam oranının yükseltilebileceğinin konuşulduğu ortaya çıktı.



Milyonların merakla beklediği torba yasa Meclis Genel Kurulu’nda tartışılacak. Torba yasada bulunan memur maaş zammı ve emekliye zam düzenlemesi de Genel Kurul’da kabul görmesinin ardından resmen yürürlüğe girecek.

Yasa ile en düşük memur maaşı yüzde 17,55’lik enflasyon farkına 8077 TL eklenmesi ile 22.017 TL seviyesine yükseltilecek. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi içinse refah payı dahil zam oranı yüzde 25 oldu. Ancak Genel Kurul öncesinde Ankara’dan milyonları heyecanlandıran bir kulis bilgisi ortaya çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön