14 / 05 / 2024

Emekli maaşında seyyanen zam düğümü: 8 bin 77 lira ek ödeme yapılacak mı? Kamu-Sen'den emekliye seyyanen zam talebi! 

Emekli maaşında seyyanen zam düğümü: 8 bin 77 lira ek ödeme yapılacak mı? Kamu-Sen'den emekliye seyyanen zam talebi! 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, emekli maaşlarına yapılan yüzde 25'lik zamın yetersiz olduğunu belirterek seyyanen zam talebinde bulundu. 2023 emekliye seyyanen zam var mı? İşte ayrıntılar...



EMEKLİYE SEYYANEN ZAM TALEBİ!

Emekli maaşlarına yüzde 25'lik bir artış yapıldığı halde, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, memur maaşlarına ek olarak verilen 8 bin 77 TL'lik ödemenin emeklilik maaşlarına dahil edilmediğini ifade etti. Kahveci, ilave ek ödemenin emeklilere de yansıtılması gerektiğini vurguladı.

 Emekli maaşında seyyanen zam düğümü: 8 bin 77 lira ek ödeme yapılacak mı? Kamu-Sen den emekliye seyyanen zam talebi! 

"EMEKLİ MAAŞLARINA YAPILAN ZAM YETERSİZDİR"

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, emekli maaşlarına yapılan zamın yetersiz olduğunu belirterek, bu durumun adaletli ve hakkaniyetli olmadığını vurguladı. Kahveci, resmi enflasyonun yüzde 40'a yakın olduğu bir dönemde, emekli maaşlarına yüzde 25'lik bir artışın yeterli olmadığını ifade etti.

Örneğin, bir memurun çalışırken aldığı 22 bin liralık maaşın emekli olduğunda 9 bin 950 liraya düşeceğini ve bu durumun emeklilikte yaşam standardını korumanın zorluğunu ortaya koyduğunu belirtti. 

Kahveci, hükümetin emekli maaşlarına ilave ek ödeme yaparak bu durumu düzeltmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, ekonomik gelişmeler, vergi artışları ve zorunlu harcama kalemlerine yapılan zamlar göz önüne alındığında, yüzde 25'lik zamın yetersiz olduğunu ve emekli maaşlarına ilave ödeme yapılması gerektiğini ifade etti. Türkiye Kamu-Sen olarak Cumhurbaşkanı'na çağrıda bulunduklarını ve emekli zamlarının tekrar gözden geçirilerek ilave ödemenin emeklilere dahil edilmesini umut ettiklerini belirtti. Konfederasyon olarak, bu konudaki girişimlerini sonuç alıncaya kadar sürdüreceklerini ifade etti.

Renault Clio'ya ikinci dev zam! Clio 1 milyon TL oldu! 17 Temmuz 2023 fiyat listesi...
Emekliler dikkat! e-Devlet'te zamlı maaşlar resmen açıklandı! Hemen tıklayıp, siz de yeni maaşınızı öğrenin!
DEPREM: Son dakika! Türkiye'de en son nerede, Az önce deprem mi oldu? 17 Temmuz 2023!
Gram altın fokur fokurduyor! Gram altın, çeyrek, tam ve Cumhuriyet altını bugün kaç TL? 17 Temmuz 2023 altın fiyatları!

Geri Dön