28 / 04 / 2024

Emekli maaşları asgari ücrete mi eşitleniyor? İşte zam için konuşulan tarih... 14, 15, 17 bin TL'lik maaşlar masada!

Emekli maaşları asgari ücrete mi eşitleniyor? İşte zam için konuşulan tarih... 14, 15, 17 bin TL'lik maaşlar masada!

Milyonlarca emekliyi heyecanlandıracak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Emekli maaşları asgari ücrete mi eşitleniyor? Resmen tarih verildi...



Milyonlarca kişinin dört gözle beklediği SSK Bağkur emekli maaşı zammı yüzde 49.25’e yükseltildi. Bu şekilde SSK ve BağKur emeklilerin maaşları, memur ile memur emeklisi maaşlarına eşitlenmiş oldu. Ayrıca, en düşük emekli maaşı da 10 bin TL'ye yükseltildi. 

Emekli maaşları ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı ve yeni bir zam iddiası gündeme geldi. 

Kulislerde seçime kısa bir süre kala özellikle 10 Mart sonrasında emekli maaşına seyyanen zam uygulanacağı ifade ediliyor. 

Emekli maaşları asgari ücrete mi eşitleniyor? İşte zam için konuşulan tarih... 14, 15, 17 bin TL lik maaşlar masada!

EMEKLİYE MART'TA ZAM YAPILABİLİR

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; emeklilere yapılacak seyyanen zam rakamının 4 bin TL seviyelerinde olabileceği belirtilirken, bu zammın 700 milyar TL'lik özel seçim bütçesinden karşılanacağı da kulislerde konuşuluyor.

Asgari ücret ile ilgili tahmini tutan gazeteci Fatih Portakal da konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu. 

"Mart'ta belki zam yapılabilir. Bir defa daha yineleyeyim. Ancak tabi o zaman asgari ücret ne olacak, memur maaşı, memur emekli maaşı ne olacak? Belki bir düzeltme olur" diyen Portakal, bunun anketlerle ilgili bir olay olduğunun altını çizdi. 

Emekli maaşları asgari ücrete mi eşitleniyor? İşte zam için konuşulan tarih... 14, 15, 17 bin TL lik maaşlar masada!

MAAŞLAR 17 BİN TL'YE YÜKSELTİLEBİLİR YA DA TABAN MAAŞ 14-15 BİN TL OLABİLİR 

İstanbul Üniversitesi Öğr. Gör. Prof. Dr. Sefer Şener de konuyu değerlendirdi. Şener, erken emeklilik için iki çalışma yapılacağına ve üçüncü adımın emekliye ek zam konusu olacağına dikkat çekti. 

"Bundan sonraki süreçte emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine yani 17 bin TL'ye yükseltilmesi ya da en az 14-15 bin TL'lik taban maaş olması yönünde konuşmalar yapılıyor" ifadelerine yer veren Prof. Dr. Sefer Şener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yılı emekliler yılı ilan ettiğinin, doğal olarak da bu şekilde beklentilerin olduğunun altını çizdi. 

Sefer Şener, bunun hükümet tarafından çalışılan konulardan yalnızca biri olduğunu belirtti ve "Biz bu yıl içinde hem Bağ-Kur’luların prim günlerinde düzenlemeyi hem ev kadınlarına yönelik 3’te 1 prim desteğinin sağlanması düzenlemesini göreceğiz. Bir taraftan da gündemde en düşük emekli maaşının asgari ücrete yaklaştırılması ile ilgili çalışmalar yapılıyor" şeklinde konuştu. 

Bunların hepsinin Aralık'a kadar hayata geçirilmiş olacağını dile getiren Şener, bu konunun tamamıyla masada, tamamen bütçe imkanları ile ilgili olduğunu söyledi. 

Trafik cezalarında yeni karar: İndirimli ödeme süresi bir aya çıkarıldı!

Emlak fiyatları düşüyor, konut alamayan vatandaş arsaya yöneliyor!

Konut getirisi en az 2 sene borsanın altında kalacak! Konut balonu patladı mı?


Geri Dön