15 / 05 / 2024

Emekli maaşlarına 8 bin 77 lira ek ödeme verilecek mi? Son dakika açıklaması! 

Emekli maaşlarına 8 bin 77 lira ek ödeme verilecek mi? Son dakika açıklaması! 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de emekli maaşlarına 8 bin 77 lira ek ödeme talebini gündeme getirdi. İşte o son dakika açıklaması...



Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, çalışma hayatı ile emeklilik maaşının arasındaki makasın bu denli açılmasının adalet ve hakkaniyetle bağdaşır bir yanı bulunmadığını vurguladı ve kamu çalışanlarının bu şartlar altında emeklilikte hayat standardını nasıl koruyacağının izah edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Önder Kahveci, sosyal devletin, vatandaşlarına çalışırken de emekli olduğunda da onurlu bir yaşam sağlamakla mükellef olduğuna vurgu yaptı.

Emekli maaşlarına 8 bin 77 lira ek ödeme verilecek mi? Son dakika açıklaması! 

Söz konusu açıklamasında "Ekonomik gelişmeler, vergi artışları ve zorunlu harcama kalemlerine gelen zamlar dikkate alındığında emekli maaşlarına yapılacak yüzde 25'lik artışın yeterli olmadığı görülmektedir. Hükümetimiz bu karardan dönmeli, 8 bin 77 liralık ilave ek ödemenin taban aylığa yansıtılarak emeklilere de verilmesini sağlamalıdır" ifadelerine yer veren Kahveci, Türkiye Kamu-Sen olarak sayın Cumhurbaşkanımızın çağrımıza kulak vereceğini ve emekli zamlarını bir kere daha değerlendirilerek emekli maaşlarına ilave ek ödeme tutarı verileceğini ümit ettiklerini belirtti. 

Kahveci, konuya ilişkin açıklamasını "Konfederasyon olarak bu yoldaki girişimlerimizi sonuç alıncaya kadar sürdüreceğiz" ifadelerini kullanarak tamamladı.

Aile Bakanlığı peş peşe duyurdu, o ödemelere kallavi zam geldi! Hesaplara resmen 5 bin 98 TL yatacak! Kaçırmayın!

Kapalıçarşı'da 21 TL'ye yükselen gümüş fiyatları ne olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? İslam Memiş'ten net açıklama

MTV ek vergi ödeme tarihi belli oldu! İşte ödeme takvimi...


Geri Dön