19 / 05 / 2024

Emekli olma planları yapanlara müjde! Maaşınızı yükseltebilirsiniz!

Emekli olma planları yapanlara müjde! Maaşınızı yükseltebilirsiniz!

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur'lu emeklilikle ilgili hesaplar yaparken ne kadar maaş alacağını da merak ediyor. Emekliler maaşları yüksek olsun istiyorsa 1261 ayrıntısı oldukça önem arz ediyor. Peki emeklilikte 1261 ayrıntısı nedir? İşte ayrıntılar...



TARİHE DİKKAT

Son 3.5 sene, yani 1261 gün ile emeklilik statüsünü kişiler kendi değiştirebiliyor. Emeklilik tarihinden önceki son 7 senenin yarısından bir fazla olan 1261 gün çalışma hangi statüde gerçekleşmişse o statüden emekli sayılıyor.

Dolayısıyla 10 sene Bağ- Kur'lu olarak çalışmış olsanız bile emekliliğinize 1261 gün kala SSK'lı şekilde çalışmaya başlarsanız bu kurumdan emekli olma imkanınız bulunuyor.

Bu şekilde Bağ-Kur'a göre daha yüksek maaş alabilirsiniz. Son 7 sene, takvim olarak değil, sigortalı geçen 7 sene olmalı. Eşitlik durumunda ise son kurum değerlendiriliyor. 

Emekli olma planları yapanlara müjde! Maaşınızı yükseltebilirsiniz!

HİZMET BİRLEŞTİRMESİ NE ZAMAN YAPILMALI?

Birden fazla kurumda çalışmanız bulunuyorsa hizmet birleştirmesi gerçekleştirerek prim sayılarınızı tamamlama imkanınız da bulunuyor. 

Bunun için emeklilik döneminiz başlamadan bir süre önce SGK'ya başvuruda bulunarak, işlemi yapabilirsiniz. Mutlaka yazılı şekilde başvurulması gerekiyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön