Ekonomi

Emekli olmadan maaş sahibi olun! Şartları sağlayana maaş bağlanacak!

Emekli olmadan maaş sahibi olabilirsiniz. Belirtilen şartları yerine getiren kişiler maaş bağlanacak. İşte detaylar!Devlet pek çok alanda ödemeler yaparak bu yardımları karşılıksız bir şekilde ve halkın refahı adına sağlamaktadır

İhtiyaç sahibi dar gelirli vatandaşların yaşam refahını olumsuz etkileyen şartlar, yapılan yardımlar ile bir nebzede de olsa rahatlatılmaya çalışılıyor. Devlet pek çok alanda ödemeler yaparak bu yardımları karşılıksız bir şekilde ve halkın refahı adına sağlamaktadır. Yaşlılar da aldıkları ödemeler ile yaşamlarını biraz da olsa rahat geçirebiliyorlar. Yaşlılık maaşı olarak bilinen ve her yaşlı vatandaşa 3 ayda bir 10,416 TL ödenen bu yardıma belli şartların sağlanması durumunda başvurulabiliyor.

 İşte haberin ayrıntılar…

YAŞLILIK MAAŞINDAN (65 YAŞ MAAŞ) NASIL YARARLANABİLİRSİNİZ?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yurttaşların dar gelirli olmaları koşuyla devlet ödemelerinden yararlanabileceği belirleniyor. Bu ödemeler ek gelir değil, ihtiyaçların karşılanması için yapılıyor. 65 yaş ve üzeri yurttaşlar da yılda 3 kez olmak üzere 2,604 TL ödeme alabiliyor.

Başvuruların incelenmesinden sonra onaylanan başvurulara ödemeler yapılmaktadır. Yaşlılık maaşı başvuru şartları arasında,

YAŞLILIK MAAŞI NE KADAR? NASIL BAŞVURULUR?

2023 yılında 65 yaş aylığı adı altında ödenen 3 aylık yardım ödemesi 2,604 TL olarak belirlenmiştir. Bu ödeme her yıl asgari ücrete yapılan zam oranında artış meydana geliyor. Örnek verilirse, asgari ücrete yapılan yüzde 54,66’lık zamdan sonra 2022 yılında 1684 TL olarak ödenen 65 yaş aylığı, 2023 yılında 2604 TL seviyesine yükselme meydana geldi.

65 yaş aylığı ödemeleri, 3 ayda bir olmak üzere Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında hesaplara yatırılıyor. Başvuru kabul edildikten hemen sonra ilk ödemeler Ziraat Bankası'na yapılıyor, sonrasında PTT üstünden çekilebilir.

Yaşlılık aylığı başvuruları, diğer yardımlardan farklı olarak e-Devlet sistemi üzerinden yapılmamaktadır. Bunun yerine başvuruların, ilgili valilik ya da kaymakamlıklara bağlı ilgili birimlere yapılması gerekir. Başvuru işlemi yapıldıktan sonra, ihtiyaçlık halinde kesinleşmesi beklenmektedir ve kabul edilen başvurulara ödemeler yapılır.