19 / 05 / 2024

Emekli promosyonları 10 bin TL'yi buldu! Bu iki tarihe dikkat!

Emekli promosyonları 10 bin TL'yi buldu! Bu iki tarihe dikkat!

Emekli maaşlarında bankaların promosyon yarışı gün be gün artarak devam ediyor.



Son 1 ayda en yüksek promosyon tutarı 6 bin TL’den 7 bin 500 TL’ye yükseldi. Üstelik emekli yakınını bankaya getirenlere 3 bin TL’ye kadar ek ödeme olanağı da sağlanıyor.  Bu şekilde toplam promosyon tutarı 10 bin TL’ye çıkıyor. Bankaların sunduğu kampanyalarda 31 Ağustos ve 30 Eylül tarihleri ise dikkat çekiyor. İşte detaylar...

Önceki senelerde promosyonları yılda bir kez artıran bankalar, ocak ve temmuzda yapılan ve toplamda yüzde 80’i bulan zammın ardından neredeyse her ay tutarları güncellemeye başladı. Daha birkaç ay öncesine kadar en fazla ödenen promosyon tutarı 3 bin Türk Lirası civarındaydı. Bankalar bu rakamı önce 5 bin TL’ye, sonra 6 bin TL’ye şimdiyse 7 bin 500 TL’ye kadar yükseltti. Üstelik ek ödemelerle bu tutar 10 bin TL’ye kadar yükselebiliyor.. 

MAAŞ NASIL TAŞINIR?

Emekliler maaşlarını istedikleri bankalara oldukça kolay bir şekilde taşıyabiliyor. Burada kritik nokta; bir önceki maaş promosyonu için yapılan sözleşmelerin iptal edilmesi.  Emekli hali hazırdı maaşını aldığı bankaya giderek yada telefon ederek sözleşmeyi çok kolay bir şekilde feshedebiliyor. Bazen bu işlem sonunda banka ile yapılan sözleşmelere göre çok küçük miktarlarda ödemeler istenebiliyor. Fakat bu ödemeler alınacak olan promosyon ücretleri düşünüldüğünde devede kulak kalıyor.

 Sözleşmesini iptal eden emekli geçiş yapmak istediği bankayla irtibata geçerek promosyondan da faydalanarak maaşını başka bir bankaya taşıyabiliyor. Bu işlem bankaların şubelerinden veya e-Devlet’ten yapılabiliyor. Fakat en sağlam yol bankalara giderek taşıma işlemini gerçekleştirmek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön