Kent Haberleri

Emekli promosyonlarında Ekim rüzgarı! İş Bankası hesaplara yatıracağı parayı açıkladı!

Milyonlarca emekliye ek gelir imkanı sunan banka promosyonları, bankalar arasında da rekabete neden oluyor. Peki en çok merak edilen ve araştırılan bankalar arasında yer alan İş Bankası ne kadar promosyon veriyor? 


Milyonlarca emekli adeta dört gözle 2025 yılının Ocak ayında maaşlara yapılacak zamları beklerken, bankaların yeni maaş promosyonları da peş peşe açıklandı.

Emekli vatandaşların gündeminden düşmeyen maaş promosyonları, hem özel bankalar hem de kamu bankaları tarafından veriliyor. Promosyon almak isteyenlerin maaşlarını da o banka üzerinden alması gerekiyor. 

Milyonlarca emekliye ek gelir imkanı sunan banka promosyonları, bankalar arasında rekabete neden olurken, emekliler, hangi bankanın ne kadar promosyon verdiğini de merak ediyor.

Ekim ayı itibarıyla emekli promosyon ödemelerinde en çok merak edilen bankalar arasında İş Bankası yer alıyor. Peki İş Bankası bu ay ne kadar emekli promosyonu veriyor? 

 

İŞ BANKASI EMEKLİ PROMOSYON BAŞVURU EKİM 2024

Emekli maaşlarını İş Bankası’na taşıyan SGK emeklilerine, 3 sene süre ile  aylıklarını İş Bankası aracılığıyla almayı taahhüt etmeleri ve bu promosyona esas emekli maaşının İş Bankası hesabına aktarılmasını takiben nakit promosyon ödemesi veriliyor.

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan promosyon tutarı, ödemelerine aracılık edilen tüm emekli maaşlarının 1 aya karşılık gelen tutarı (varsa haciz ve nafaka kesintisi düşülerek) üzerinden hesaplanıyor. 

Emekli maaşı alanların promosyon ödemeleri başvurularından itibaren 3 iş günü içinde, yeni maaş alacak kişilerin ödemeleri de promosyona esas emekli maaşının İş Bankası hesabına aktarılmasını takip eden 3 işgünü içinde yapılıyor. 

Paylaşılan detaylara göre taahhüt süresi içinde herhangi bir sebeple SGK tarafından gelir/aylık ödemesinin kesilmesi, gelir/aylığının farklı kuruma taşınması durumunda İş Bankası'nın yazılı bildirim yapmasına gerek kalmaksızın kalan taahhüt süresi göz önüne alınarak kıstelyevm usulü ile ödenmiş olan promosyon tutarı iade alınıyor. 

İş Bankası emekli promosyon ödemeleri için son tarih 31 Aralık 2024 olarak açıklandı.

SSK ya da Bağkur’dan emekli olacaklar SGK İl Müdürlüklerine şahsen başvuru yaparak ya da  e-devlet üzerinden emeklilik başvuru işlemleri esnasında İş Bankası’nı tercih ederek maaşlarını bankadan alabiliyor. Emekli Sandığı’ndan emekli olacaklar ise  çalışmakta oldukları kuruma verecekleri dilekçede maaş ödemelerine aracılık edecek olan banka olarak İş Bankası’nı seçip söz konusu bu maaş ödemesini bankadan alabiliyor. 

Akabinde  İşCep, İnternet Şubesi ya da İş Bankası şubeleri aracılığıyla emekli maaşını İş Bankası'ndan almak istediği hesabı belirlemek için talimat vermek ve promosyon başvurusu yapılması gerekiyor. 
 

İŞ BANKASI PROMOSYON NE KADAR EKİM 2024?

Maaş Aralığı

Promosyon Tutarı

0 - 9.999 lira arası maaş alanlar

5.000 Türk Lirası

10.000 TL - 14.999 lira arası maaş alanlar

8.000 Türk Lirası

15.000 TL - 19.999 lira arası maaş alanlar

10.000 Türk Lirası

20.000 lira ve daha fazla maaş a lanlar

12.000 Türk Lirası

 

 

İnşaat sektöründe kriz büyüyor! Kıbrıs'ta 20 bin konut yarım kalabilir!

TOKİ, 47 şehirde 151 konut, 218 iş yeri satıyor! 72 ay vadeyle gayrimenkul almak için son 9 gün! 

Prof. Dr. Ece Ceylan Baba: Atıl yapılar için kentsel dönüşüm projeleriyle ortak çözümler üretilmeli!