29 / 04 / 2024

Emekli promosyonlarında zam depremi! Kızışan yarışa Ziraat, Halkbank, Vakıfbank da giriyor! Peş peşe açıklandı!

Emekli promosyonlarında zam depremi! Kızışan yarışa Ziraat, Halkbank, Vakıfbank da giriyor! Peş peşe açıklandı!

Emekli promosyonlarında adeta zam depremi yaşanıyor! Kızışan yarışa Ziraat, Halkbank, Vakıfbank da giriyor! Peş peşe açıklandı. İşte detaylar...



Emeklilere 3 yıl garanti verme koşuluyla tazminat hakkı verildiğini belirten Güngör, o dönemden sonra da bankalar arasında tatlı bir rekabet yaşanmaya başladığını ve  keza bu yıl da emekli promosyon yarışı son dönemde iyice kızıştığını yazdı.

Dilek Güngör, özel bankaların başını çektiği bu yarışta kamu bankalarının geri kaldığını ve üç kamu bankasında da maaşa göre emeklilerin aldığı para 750 TL'yi geçmediğini yazdı.

1.500 lira ve altında alanlar 500 lira, 1.500 lira-2 bin 500 lira arasında emekli aylığı alanlar 625 lira, 2 bin 500 lira ve üzerinde alanlar ise üç yıllığına 750 liralık promosyon alıyordu.

Tabii, son dönemde birçok kişi maaşını özel bankalara taşımıştı. Ama Anadolu'nun birçok ilçesinde yaşayan emekliler, oralarda her bankanın şubesine ulaşamıyordu.

Anadolu'nun en ücra köşesinde dahi şubesi olan kamu bankaları da promosyon miktarlarını artırmadığı için o bölgelerde yaşayan emekli vatandaşlar, yüksek promosyon imkânından faydalanamıyordu.

Emekli promosyonlarında zam depremi! Kızışan yarışa Ziraat, Halkbank, Vakıfbank da giriyor! Peş peşe açıklandı!

Dilek Güngör'ün aktardığına göre, rekabette daha fazla geride kalmak ve müşteri kaybetmek istemeyen kamu bankaları da hükümetin de talimatıyla bir hazırlık yaptı. Hatta verilen detaylara göre, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Hazine ve Maliye Bakanlığı'na promosyon teklifini sundu.

Söz konusu teklife göre, hiçbir ayrım olmadan her emekliye 5 bin lira verilmesi planlanıyor. Yani emekli maaşı düşük olan da yüksek olan da aynı promosyonu almış olacak.

Dilek Güngör'ün aktardığına göre, Bakanlık, rakamın 7 bin 500 TL'ye çıkarılması taraftarıymış. Hesaplandığında bunun da epey maliyetli olduğunu ve kamu bankalarından emekli aylığı alan neredeyse 7 milyon kişi olduğunu yazan Dilek Güngör, konunun hâlâ masada olduğunu belirterek, miktarla ilgili son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vereceğini belirtti.


Geri Dön