Ekonomi

Emekli Temmuz zammında son dakika! Emekli maaşı kaç lira olacak? İşte en düşük ve en yüksek maaşlar...

Milyonlarca emekli dört gözle Temmuz'u bekliyor. Peki emekli Temmuz zammı açıklandı mı? Emekli Temmuz zammı kaç lira olacak? Emekli Temmuz maaşı ne kadar olacak? mekli zam oranı belirkenirken enflasyon rakamları baz alınıyor

Emekli maaşı Temmuz zammı için tüm dikkatler enflasyon rakamlarında. mekli zam oranı belirkenirken enflasyon rakamları baz alınıyor. Son 5 aylık enflasyon verisinin açıklanmasının ardından, gözler, Haziran ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. 

CNN Türk canlı yayınında emekli Temmuz zammıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, en düşük ve en yüksek maaş rakamlarını da paylaştı. 

Peki emekli Temmuz zammı açıklandı mı? Emekli Temmuz zammı kaç lira olacak? Emekli Temmuz maaşı ne kadar olacak? İşte emekli maaşı zammıyla ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, "Memur ve memur emeklileri, işçi ve Bağkur emeklileri diye ayırmak lazım. Memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme gereği 2022 yılının 2. 6 ayına yönelik yüzde 7’lik zamları ceplerinde" açıklamasında bulundu ve Mayıs'ta enflasyonun açıklandığını buradan yüzde 7’yi düştükten sonra kalan rakamın memur ve memur emeklileri için ekleneceğini belirtti. 

Bu rakamın aşağı yukarı 34.69 olduğuna vurgu yapan ÖZgür Kaya, işçi ve Bağkur emeklilerindeyse 2022'nin ilk altı aylık dönemiyle ilgili olarak gelecek enflasyona bakılacağına dikkat çekti. 

Milliyet'te yer alan habere göre; enflasyon rakamının Mayıs'ta yüzde 34.69 olduğunu aktaran Kaya, "Haziran ayında tahmini olarak aylık yüzde 3 enflasyon rakamı bekleniyor. Bunu da ilave ettiğimizde yüzde 37-38 seviyelerinde bir enflasyon rakamı çıkmış olacak. Bu da maaşlara yansıtılmış olacak" şeklinde konuştu.

EN DÜŞÜK MAAŞ KAÇ LİRA OLACAK?

2 bin öncesi işçi emeklisinin en düşük maaşı 3 bin 293 TL, bu da enflasyon rakamı eklendiğinde 4 bin 435 TL'ye ulaşacak.

Bağ-Kur'lunun en düşük maaşı 2.500 TL, bu maaş da 3 bin 367 TL'ye yükselecek. 

Benzin, motorin ve LPG'de son dakika! Bugün indirim geliyor mu? Opet, PO, Total, Shell 21 Haziran 2022 fiyat listesi

Fırladı! Altın yatırımcısının ağzı kulaklarında! Bu rakamlar çok konuşulacak! Son dakika altın fiyatları 21 Haziran 2022

BİM'de bugün hangi aktüel ürünler var? İşte BİM 21 Haziran 2022 aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi