Kent Haberleri

Emekli ve memur maaş farkları bu tarihte yatacak! Emekli ve memurlara müjde! Geri sayım başladı!

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği maaş farklarının hesaplara geçeceği tarih belli oldu. Beklenen gün için geri sayım başladı. Peki emekli ve memur maaş farkları ne zaman yatacak? 

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği maaş zammı yüzde 19,3 olarak belirlenmesinin ardından gözler maaş farkı ödeme tarihine çevrildi. Peki emekli ve memur maaş farkları ne zaman yatacak? 

Milyonlarca memur ve emekli '' emekli maaş farkları yattı mı? Maaş farkları ne zaman yatacak? Memur maaş farkı ne zaman yatacak? Emekli maaş farkları hangi gün yatacak?'' sorularının yanıtlarını araştırıyor. 

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞ FARKLARI NE ZAMANA YATACAK? TARİH BELLİ OLDU!

Emekli maaş ödemeleri bu ayın 17'inden itibaren hak sahiplerine ödenmesi bekleniyor. Fakat en düşük emekli maaşına yönelik çalışmaların ayın 17'sine yetişmemesi durumunda maaş farklarının da sonraki ay ödenmesi söz konusu olabilir.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Temmuz emekli maaşlarının belli olmasıyla en düşük emekli maaşının  10 bin lira olması emeklilerin tepkisine neden oldu.

 AK Partili kurmaylar, en düşük emekli maaşlarına uygulanacak zam için üç alternatif ve mali raporu hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine sunulan seçeneklere ilişkin kararı dün akşam verdiği belirtiliyor. Ekonomimcom'dan Besti Karalar'ın haberine göre; AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ise bugün Vergi Paketi’nin detayları ile en düşük emekli aylığına yapılacak zammı duyuracak.

En düşük emekli maaşının 12.500 TL olması da seçenekler arasında yer alıyor. Bu zam yapılırsa, aylık bütçeye maliyetin yaklaşık 5.5 milyar TL, 6 aylık bütçeye 30 ile 32 milyar TL, yıllık maliyetin ise 60 ile 64 milyar TL’ye ulaşması öngörülüyor. 

Bakanlık resmen açıkladı: Zamlı evde bakım paraları yattı mı? Bu ay 4.1 milyar TL ödendi!