17 / 07 / 2024

Emekli ve memur maaşına ne kadar zam yapılacak?

Emekli ve memur maaşına ne kadar zam yapılacak?

Milyonlarca memur ve emekli temmuz ayındaki maaş artışı için zam oranlarını merakla bekliyor. Mayıs ayı için aylık enflasyon beklentisi yukarı yönlü değişti. Fakat senelik enflasyon tahmini ise geriledi. Memur ve emeklinin zam oranı için nihai 2 aylık enflasyon verisi beklendiği belirtildi.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Memur ve emekli temmuz ayındaki maaş artışı için zam oranlarını merakla bekliyor. Buna göre, Merkez Bankası'nın bugün yayımladığı anket ile enflasyon tahmini değişmiş oldu. Mayıs ayı için aylık enflasyon beklentisi yukarı yönlü değişti. Fakat senelik enflasyon tahmini ise geriledi. Memur ve emeklinin zam oranı için nihai 2 aylık enflasyon verisi beklendiği kaydedildi.

Memur ve emeklinin gözü maaş zammı oranlarına çevrildi. Öte yandan emeklilere refah payı verilip verilmeyeceği gündemdeyken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni açıkladı.

Bu kapsamda, geçen ay yüzde 3 olan mayıs ayı TÜFE artışı beklentisi, bu anket döneminde yüzde 3,04'e kadar yükseldi. Cari yıl sonu TÜFE artışı beklentisi ise yüzde 44,16'dan yüzde 43,64'e geriledi. TÜFE'de yükseliş beklentisi 12 ay sonrası için yüzde 35,17'den yüzde 33,21'e, 24 ay sonrası için yüzde 22,05'ten yüzde 21,33'e kadar düşüş yaşadı. 

Nisan ayında enflasyon yüzde 3,18, dört aylık enflasyon farkı da ise yüzde 18,72 olarak öne çıktı. Memur ve emeklinin zam oranı için mayıs ve haziran enflasyon verisine odaklanıldı. 

 Emekli ve memur maaşına ne kadar zam yapılacak?

TEMMUZ DA ZAM OLACAK MI?

NTV'nin haberine göre, beklenti anketindeki tahminler baz alındığında enflasyon mayıs ayında yüzde 3,04, haziranda yüzde 2,56 olacak. Bu verilere göre 6 aylık enflasyon yüzde 25'e yaklaşacağı kaydedildi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Ocak ayında kök maaşı 10 bin liranın altında olan tüm emeklilerin maaşı 10 bin lirada denkleştirilmişti. Bu uygulamanın devam etmesi halinde en düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira olacak. Memur ve memur emeklileri senenin ilk altı ayın toplu sözleşme ile yüzde 15 zam almıştı.  Memur ve memur emeklilerinin toplu sözlemeden doğan ikinci altı ay için yüzde 10'luk zam hakkı bulunmaktadır.

MEMUR EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Enflasyon anketindeki tahminlerin gerçekleşmesi durumunda, memurların enflasyon farkı yüzde 9,1'a ulaşacak. Yapılan hesaplamalar sonucunda memur ve memur emeklilerinin temmuz ayında alacağı zam yüzde 20 olacak. Zam oranına göre en düşük emekli maaşı 39 bin lirayı aşacak. En düşük memur emekli maaşı ise 16 bin liranın üzerine çıkacağı ifade edildi. 

SSK ve Bağ-Kur'dan emeklilik şartları neler? Uzmanı bunları yerine getiren emekli oluyor dedi

Emeklilere maaşa ek olarak 17.500 TL yatıyor! Akbank promosyon 2024 ne kadar? İşte Akbank emekli promosyon 2024

SSK, Bağkur, memur emeklisi zammı için yeni ipucu ortaya çıktı! 10, 15 ve 20 bin TL emekli maaşı alanlar dikkat!

Başvuran emekli anında 12 bin TL alıyor! Emekliler bu aya özel fırsatı kaçırmayın: İşte TEB emekli promosyon 2024...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön