Ekonomi

Emekli ve memur maaşlarına yüzde 40 zam hesabı! Seçenek ikiye indirildi 15 meslek grubu etkilecek

Hükümet emekli ve memurlara zam hesaplamalasında en önemli kriter olarak enflasyon oranlarına bakacak. İlk 4 ayda açıklanan enflasyon rakamları maaşlara yansıyacak zamları şimdiden yüzde 30'un üzerine taşıdı. Mayıs ve Haziran enflasyonları ise hayati önemde..Milyonlarca kamu çalışanı ve emeklilere yapılacak zamların yüksek enflasyon karşısında maaşların alım gücüne katkı sağlaması bekleniyor

Emeki ve memurlara verilecek zam oranlarında en belirleyici kriter enflasyonda görülecek artışlar olacak. Milyonlarca kamu çalışanı ve emeklilere yapılacak zamların yüksek enflasyon karşısında maaşların alım gücüne katkı sağlaması bekleniyor. 

Hükümet emekli ve memurlara yapılacak zamlar başta olmak üzere 5 aşamalı bir eylem planı üzerinde çalışıyor. Çalışmalarla ilgili detayları AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda açıkladı.

Akbaşoğlu 5 aşamalı yol haritasını şu sözlerle kamuoyuna duyurdu:

Bütçe görüşmelerimiz esnasında ‘beş adım atacağız’ demiştik. ‘Asgari ücreti halledeceğiz’ dedik; yüzde 50,5 zam verdik. İkinci olarak ‘memur ve emeklilerimizle ilgili düzenlemeyi yapacağız’ dedik;

1 Ocak’ta altı aylık düzenlemeyi yaptık, temmuz itibarıyla ikinci altı aylık düzenlemeyi bütün çalışanlarımız, memur ve emeklilerimizle ilgili yapacağız, alım güçlerini artıracağız.

Üçüncü olarak 3600 ek göstergeyi inşallah yasalaştıracağız’ dedik; temmuz ayına kadar bunu yasalaştıracağız.

Dördüncü adım olarak da ‘bütün sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini inşallah temin edeceğiz’ dedik; bunu da inşallah yasalaştıracağımıza bütün milletimiz şahit olacak.

Ve beşinci adım olarak da EYT'li kardeşlerimizin durumunu mutlaka ele alarak bununla ilgili düzenlemeyi de bütün kamuoyumuzla inşallah paylaşacağımızı bir sıralama ve süreç yönetimi olarak ifade etmiştik. Şimdi, inşallah 3600'le ilgili gündemimiz temmuza kadar nihayetlenmiş olacak.


 

Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 2022 Temmuz zammı netleşecek. Memur enflasyon farkı ve emekli maaşları için zam oranı direkt olarak 6 aylık enflasyon oranı ile belli olacakken, geçtiğimiz dönem Meclis'ten geçen sosyal refah düzenlemesi altında ek zamlar gündeme gelecek.

6 AYLIK BEKLENEN RAKAMLARA GÖRE SSK, BAĞ-KUR EMEKLİSİ İÇİN ZAM ORANI: YÜZDE 38,5

Eğer beklenen enflasyon rakamları gerçekleşirse; TÜFE endeksi 951,60'a, 6 aylık enflasyon ise yüzde 38,5'e yükselecek.

Emekli zammı ve memur zammı için belirleyici olacak 2022 yılının ilk 4 ayı için enflasyon rakamları belli oldu. Bununla beraber emekli ve memur maaşları için Temmuz zammı şimdiden yüzde 30'un üzerine yükseldi. Açıklanan rakamlar ve Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketine göre beklenen oranlar sonrası Temmuz zam oranı için ipuçları güçlendi. Milyonlar, 'Emekli ve memur maaşları ne kadar olacak, en düşük emekli maaşı kaç TL olacak' sorularının cevaplarını merak ediyor.

 

 

BAKAN BİLGİN SON TOPLANTIYA İŞARET ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge ile ilgili şunları kaydetti:

Son bir toplantı yapacağız Memur-Sen ile. Onun da sonuna geldik. O toplantıdan sonra nihai değerlendirmemizi yaparak bu ayın sonunda onu da bitirmiş olacağız. O da hepinizin bildiği gibi 3600 meselesi. 3600’le de kamu personelinin 3600 ek göstergeden faydalanma konusunda en kapsayıcı düzenleme yapacağımızı şimdi ifade etmek isterim. Ayrıntısını o gün paylaşacağız. Sözleşmeli personelin sorunu. Tayin, eş durumundan kaynaklı, emeklilikle ilgili düzenlemeleri, statüsü ile ilgili sorunları. Bunları da 3600’den sonra programımızda o da var. Onu da öncelikli olarak ele aldık, onu da çözeceğiz.

Milyonlarca ev sahibi ve ev almak isteyenlere son tarih açıklaması! Paralar hesaplara yatırılacak

Bakan Vedat Bilgin emekli ve memurlara verilecek ek zam için aranan şartı ilk kez açıkladı: Her şey buna bağlı

Emekli ve memur maaşlarına ek zam için hükümetin gizli çalışması ortaya çıktı! 4 bin liradan başlayacak

Altının defteri dürülecek! İslam Memiş'ten altın fiyatlarında büyük yanılgı uyarısı

5 litrelik ayçiçek yağına ŞOK indirimi! Toz şeker fiyatları da düştü (11 Mayıs fiyat listesi)