Ekonomi

Milyonlarca emekli ve memura 3600 ek gösterge şoku! Bakan Bilgin'in açıklaması soğuk duş etkisi yarattı

Milyonlarca emekli ve memurun gözü kulağı bugün Ankara'dan gelecek 3600 ek gösterge düzenlemesi açıklamasına çevrilmişti. 10 Mayıs'ta çalışmanın taslak halinin kamuoyuyla paylaşılacağı açıklanmıştı ancak beklenen olmadı. Ayrıntısını o gün paylaşacağız” dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “3600’le de kamu personelinin 3600 ek göstergeden faydalanma konusunda en kapsayıcı düzenleme yapacağımızı şimdi ifade etmek isterim. Ayrıntısını o gün paylaşacağız” dedi. Bakanın daha önce detayları 10 Mayıs'ta açıklanacak dediği çalışmayla ilgili kamuoyuna tatmin edecek bir açıklama yapılmadı. Bakanın açıklamalarından anlaşıldığı üzere Ankara'da 3600 ek gösterge çalışmasıylayla ilgili son şekli verilmiş bir taslak hazırlığı henüz yok.

Bakan "O gün açıklayacağız" diyerek kesin bir tarih de belirtmedi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge ile ilgili şunları kaydetti:

Son bir toplantı yapacağız Memur-Sen ile. Onun da sonuna geldik. O toplantıdan sonra nihai değerlendirmemizi yaparak bu ayın sonunda onu da bitirmiş olacağız. O da hepinizin bildiği gibi 3600 meselesi. 3600’le de kamu personelinin 3600 ek göstergeden faydalanma konusunda en kapsayıcı düzenleme yapacağımızı şimdi ifade etmek isterim. Ayrıntısını o gün paylaşacağız. Sözleşmeli personelin sorunu. Tayin, eş durumundan kaynaklı, emeklilikle ilgili düzenlemeleri, statüsü ile ilgili sorunları. Bunları da 3600’den sonra programımızda o da var. Onu da öncelikli olarak ele aldık, onu da çözeceğiz.

 

MEMUR SEN TOPU BAKANLIĞA ATTI

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın da 3600 ek gösterge çalışmasıyla ilgili son noktayı Bakanlığın koyacağını söyleyerek topu Ankara'ya attı.

3600 ek gösterge çalışmalarına ilişkin üçüncü toplantı tarihini Bakanlığın açıklayacağını ifade eden Yalçın, bu konuyla ilgili de temel mantıklarının "geç olsun, güç olmasın" şeklinde olduğunu kaydetti.

"3600 ek göstergeyle ilgili üçüncü toplantının son toplantı olacağını söyleyebilir miyiz?" sorusuna Yalçın, "Bu, Bakanlığımızın getireceği çalışmaya bağlı. Biz 12 ayrı mutfak çalışmasında hizmet kollarımıza ilişkin kamunun tüm kör noktalarını göstererek bu konuda sosyal paydaş olarak üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Şimdi karşıdan gelecek teklifi göreceğiz." yanıtını verdi.

Milyonlarca emekli ve memurun beklediği 3600 ek göstergede sürpriz gelişme! 500 bin liraya çıkacak

Hangi memur ve emeklinin maaşına ne kadar zam gelecek kalem kalem açıklandı! 9 bin 500 lirayı bulacak

Hükümete sürpriz zam teklifi: Maaşlara yüzde 75 yansıtılsın