08 / 05 / 2024

Emekli ve memur zammı ne zaman açıklanacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli Temmuz zammında son dakika!

Emekli ve memur zammı ne zaman açıklanacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli Temmuz zammında son dakika!

Milyonlarca emekli ve memur Temmuz 2022 zammını merak ediyor ve araştırıyor. Peki Emekli ve memur zammı ne zaman açıklanacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte emekli Temmuz 2022 zammında son dakika...



MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Noyan Doğan köşesinde, açıklanan mayıs ayı enflasyonu ile beraber memur ve emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin temmuz zammının netleşmeye başladığını,  memur ve emeklileri için enflasyon farkının da kesinleştiğini yazdı...

Görevdeki memurlar ile memur emeklileri, ocak-temmuz, temmuz-aralık olmak üzere senede iki kere zam alıyor. Söz konusu zam oranları da toplu sözleşmeye göre önceden belirleniyor. Üzerine, geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı bir fark oluşursa, bu fark maaş zammına da yansıtılıyor. Söz konusu enflasyon farkının oranı da toplu sözleşmede yer alıyor. 2022-2023’teki mali ve sosyal hakları belirleyen 6. Dönem Toplu Sözleşmeye göre de memur ve emeklileri temmuz ayında maaşlarını yüzde 7 zamlı alacak. Yine toplu sözleşmeye göre ocak-haziran dönemindeki 6 aylık enflasyonun yüzde 5’i aşması durumunda da aradaki fark maaş zammına eklenmiş olacak.

Emekli ve memur zammı ne zaman açıklanacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli Temmuz zammında son dakika!

YÜZDE 37.64'LÜK ZAM KESİN

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan  5 aylık enflasyon yüzde 35.64 olduğuna göre; şimdiden memur ve emeklileri için yüzde 30.64’lük enflasyon farkı oluştu. Bunun üzerine toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 7 zam da eklendiğinde memur ve emeklileri için şimdiden yüzde 37.64’lük zam gibi kesin görülüyor. Merakla beklenen ve Haziran'da açıklanacak olan 6 aylık enflasyona göre yüzde 37.64’lük zammın daha da artacağı ve yüzde 40’lara yaklaşacağı belirtiliyor. Kesin zam oranı 4 Temmuz tarihinde açıklanacak enflasyon rakamı ile netlik kazanacak.

Resmi olarak açıklanan beş aylık enflasyon farkı ve zam oranına göre de en düşük memur maaşı 8 bin 848 TL'ye, en düşük memur emeklisinin maaşı da 5.900 TL'ye yükselmiş olacak. Yine 5 aylık rakamlara göre kamuda çalışan genel müdürün maaşı 29 bin 358 liraya, şube müdürünün maaşı da 15 bin 399 TL'ye öğretmenin maaşı 11 bin 930 TL'ye, polis memurunun maaşı da 13 bin 359 TL'y hemşirenin maaşı 11.494 TL'ye araştırma görevlisinin maaşı 14 bin 887 TL'ye uzman doktorun maaşı da 18 bin 322 TL'ye yükselecek. Derecesi 9/1 olan memur da 9 bin TL'Lik maaş alacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön