Kent Haberleri

Emekli ve memura 2025 Ocak’ta ne kadar zam yapılacak? 

Merkez Bankası'nın dün yayınladığı ve merakla beklenen piyasa katılımcıları anketinde yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 43,14 şeklinde açıklandı. Peki emekli ve memura 2025 Ocak’ta ne kadar zam yapılacak? 


Merkez Bankası'nın dün yayınladığı ve merakla beklenen piyasa katılımcıları anketinde sene sonu enflasyon tahmini yüzde 43,14 şeklinde açıklandı. Bu tahminle beraber memur ve emekli zammında hesaplar da değişti. Peki memur ve emekliler 2025 Ocak’ta ne kadar zam alacak? En düşük emekli maaşı yeni yılda ne kadar olacak? İşte Merkez Bankası’nın enflasyon tahminlerine göre memur ve emekli zammı hesaplaması...

Merkez Bankası eylül ayı piyasa katılımcıları anketini dün resmen yayımladı. Reel sektör, finansal sektör temsilcileri ve profesyonellerden oluşan 64 katılımcıyla yapılan söz konusu bu ankette sene sonu enflasyon tahmini yüzde 43,31'den yüzde 43,14' geriledi. Söz konusu bu tahmin emekli memur zammı için de önemli bir ipucu verdi.


MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI NASIL BELİRLENİYOR?

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre memur ve emekli için enflasyon kritik bir önem taşıyor. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri 6 aylık enflasyon oranında, memur ve memur emeklileri de toplu sözleşmeyle yüzde 6 zam verilecek söz konusu bu orana enflasyon farkı da eklenecek.


MEMUR VE EMEKLİ TEMMUZ AYINDA NE KADAR ZAM ALDI?

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre memur ve emekliler 6 ayda bir zam alıyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında SSK ve BAĞ-KUR emeklileri yüzde 27,73, memurlar da yüzde 19,31 oranında zam aldı. En düşük emekli maaşı 10 bin Türk Lirası’ndan 12 bin 500 Türk Lirası’na çıkartıldı.

MEMUR VE EMEKLİ OCAK AYINDA NE KADAR ZAM ALACAK?

Paylaşılan detaylara göre Merkez Bankası'nın sene sonu tahmininin gerçekleşmesi halinde 2024 yılının 2. 6 ayında enflasyon yüzde 14,76 olacak. Böylelikle SSK ve BAĞ-KUR emeklileri refah payı eklenmezse yüzde 14,76 oranın zam alacak.  Memurlar ve memur emeklileri için de enflasyon farkı yüzde 4,33 şeklinde olacak. Ocak ayı zammı da yüzde 10,59'a ulaşacak.


EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLACAK? 

Fakat kök maaş uygulaması sebebiyle en düşük emekli maaşına yeniden zam yapılması gündemde. Başkent Ankara kulislerinde konuşulanlara göre en düşük emekli maaşını 14-15 bin Türk Lirası seviyelerine çıkarılması bekleniyor. 

 

'Ev fiyatları balon' diyenlere çarpıcı açıklama! İşçilik ve malzeme fiyatları konut fiyatlarına kafa tutuyor!

Altındaki gizli tuzağa dikkat çeken ünlü ekonomist uyardı: Oyuna gelmeyin!

Altında rekor göründü! Gram altın Kapalıçarşı'da 2 bin 856 TL oldu! 14 Eylül 2024 altın fiyatları