29 / 04 / 2024

Emekli ve memura zam müjdesi! Oran hesaplandı

Emekli ve memura zam müjdesi! Oran hesaplandı

Milyonlarca emekli ve memurun zam oranlarında enflasyon belirleyici olabilecek. Enflasyona göre yapılacak hesapların ardından SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi maaşları farklı şekilde hesaplanabilecek. Memurlar da kıdeme ve mesleğe göre farklı miktarlarda zam alabilecek.



Milyonlarca memur ve emeklinin zam hesabı devam ediyor. Yıl sonuna doğru başlayan zam hesaplarında en önemli etken enflasyon. Enflasyona göre memur ve emeklilerin ücretleri değişmekte. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisinin alacağı zam oranı da maaşları da farklı olmakta. Maaş hesaplamasında yıl ve prim günü gibi birçok farklı etmen bulunmakta. 

İYİLEŞTİRME BEKLENİYOR
Enflasyonun yükselmesi emeklilerin taban maaşlarını da etkiliyor olacak. Taban maaşlarda yapılması planlanan iyileştirme ile emeklilerin yaşam şartları iyileştirilebilecek. Son yapılan iyileştirmeyle taban maaşlar 3 bin 400 liraya yükseltilmişti.

Enflasyona göre yapılan yüzde 17.82 zam tahminine göre esnaf emeklilerinde 4 bin 197 liradan 4 bin 945 liraya, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 4 bin 687 liradan 5 bin 522 liraya çıkacak. Kesin zam oranı ise Ocak’ta belli olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön