11 / 05 / 2024

Emekli ve memurların Temmuz zammında detaylar netleşti! En düşük emekli maaşı kaç TL? Kim ne kadar maaş alacak?

Emekli ve memurların Temmuz zammında detaylar netleşti! En düşük emekli maaşı kaç TL? Kim ne kadar maaş alacak?

Milyonlarca memur ve emekli, Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber yeni zam oranıyla maaşlarını hesaplıyor. En düşük emekli maaşı kaç TL? Kim ne kadar maaş alacak? İşte ayrıntılar...



KİM KAÇ LİRA ZAM VE MAAŞ ALACAK?

Yeni Asır Gazetesi köşe yazarı Faruk Erdem, emekli ve memur zamlarına ilişkin kaleme aldığı yazısında, "Yapılan bu hesaplamalar sonucunda yüzde 31,71'lik 4 aylık enflasyon gerçekleştiğinde en düşük maaş memurlarda 6 bin 429 liradan 8 bin 468 liraya yükseldi" ifadelerini kullandı.

En düşük emekli aylığı memurlarda 4.289 TL'den 5.649 TL'ye,

En düşük emekli aylığı esnafta 2.948 TL'den 3.883 TL'ye,

2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 3.292 TL'den 4.336 TL'ye yükseldi. 

2000 yılından sonra emekli olan kişilere en düşük maaş 2 bin 500 lira olarak belirlenmişti. Bu rakamda da artış yaşanacak. Burada ek zamdan önce rakam 2.041 lirayken, 4 aylık yükselişin ardından 2.688 lira oldu. 

Emekli ve memurların Temmuz zammında detaylar netleşti! En düşük emekli maaşı kaç TL? Kim ne kadar maaş alacak?

EK ZAM GELECEK Mİ?

Emekliler ve memurlar için Ocak ayında Meclis'ten çıkartılan yasalarla ek zam imkanı tanınmıştı.

Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşları 1500 TL'den 2.500 TL'ye çıkartılmıştı. Yine memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşmede yüzde 5 olan zam oranları enflasyon farkı hariç 2.5 puan artırılarak yüzde 7.5 yapılmış ve enflasyon farkıyla birlikte oran yüzde 30.95 olmuştu.

Temmuz ayında da yapılacak değerlendirmeler sonrasında memur ve memur emeklilerinin yüzde 7 olan toplu sözleşme zam oranlarının artırılması gündeme gelebilecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de bir taban maaş belirlemesi de söz konusu olabilecek.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in verdiği maliyet rakamı olan 13 milyar TL'den yapılan hesaba göre en düşük maaş 3500 ile 4000 TL arasında çıktığında 2.688 TL olan en düşük emekli maaşı da bu rakamlara tamamlanmış olacak.

Emekli maaşı olan herkes alıyor! 24 ay vadeli 10 maaş tutarında avans müjdesi! İşte başvuru şartları...

TOKİ'den son dakika müjdesi! 20 ile 7.378 yeni konut geliyor! 10 Mayıs'ta düğmeye basılacak!

Otel fiyatları yükselince karavana talep arttı! Karavan fiyatları ne kadar? İşte 8 Mayıs 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön