12 / 05 / 2024

Emekli ve memurların Temmuz zammında detaylar netleşti! En düşük emekli maaşı kaç TL? Kim ne kadar maaş alacak?

Emekli ve memurların Temmuz zammında detaylar netleşti! En düşük emekli maaşı kaç TL? Kim ne kadar maaş alacak?

Milyonlarca memur ve emekli, Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber yeni zam oranıyla maaşlarını hesaplıyor. En düşük emekli maaşı kaç TL? Kim ne kadar maaş alacak? İşte ayrıntılar...



SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİNİN MAAŞLARI NE OLACAK? 

SSK ve Bağ-Kur emeklisine Ocak ve Temmuz aylarında olacak şekilde senede 2 kez zam uygulanıyor. Bu zamlar enflasyon oranında hesaplanıyor. Ocak ve Temmuz'da yapılan zamlar, bir önceki 6 aylık enflasyon oranı kadar oluyor. Yani SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz'da Aralık ile Haziran ayları arasında ortaya çıkan 6 aylık enflasyon kadar zam alıyor. 

Nisan ayı enflasyonunun açıklanmasıyla beraber SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 4 aylık enflasyon yükseliş oranı yüzde 31,71 oldu. Şİmdi Mayıs ve Haziran aylarının enflasyonu da buna dahil edilecek. Bu aylarda oranlar sıfır bile olsa yüzde 31,71 oranı netleşti. Mayıs ve Haziran'da ortaya çıkacak enflasyon bu rakama ilave edilerek, Temmuz'da SSK ve Bağ-Kur emeklilerine enflasyon artışı olarak verilecek ve maaşlarına eklenecek. Temmuz maaşlarına zam gelecek. Kesin oran 4 Temmuz 2022'de açıklanacak. 

Emekli ve memurların Temmuz zammında detaylar netleşti! En düşük emekli maaşı kaç TL? Kim ne kadar maaş alacak? 

MEMUR VE MEMUR EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR ARTACAK? 

Yeni Asır Gazetesi köşe yazarı Faruk Erdem, kaleme aldığı yazısında, "Nisan enflasyonunun açıklanmasının ardından memur ve memur emeklilerine de fark verilmesi kesinleşmiş oldu. Memur ve memur emeklileri de SSK ve Bağ- Kur emeklileri gibi yılda 2 kez zam alıyor" ifadelerini kullandı. 

Ocak ve Temmuz'da alınan bu zamlı maaşlar, toplu sözleşme ile hesaplanıyor. Memur ve memur emeklilerine de toplu sözleşme zam oranını aşan enflasyon kadar fark ödeniyor. Nisan enflasyonuna göre 4 aylık veriler ise kesinleşti. 

Memur ve memur emeklileri Ocak ayında 2.5 puanlık ek zamla beraber yüzde 7.5 oranında toplu sözleşme zammı aldı. Temmuz 2022'de ise  yüzde 7 oranında toplu sözleşme zammı maaşlarına eklenecek. Memur ve memur emeklilerine Temmuz'da yüzde 7.5 oranındaki Ocak zammını geçen 6 aylık enflasyon kadar da fark ödemesi yapılacak. 

Emekli ve memurların Temmuz zammında detaylar netleşti! En düşük emekli maaşı kaç TL? Kim ne kadar maaş alacak? 

Nisan ayı enflasyonu göz önüne alındığında 4 aylık oran yüzde 31,71 olarak gerçekleşti. Bu durumda memur ve memur emeklilerinin 4 aylık enflasyon farkı yüzde 24,21 olarak kaydedildi. İlk 4 aylık verilere göre memur ve memur emeklilerinin zam oranı da yüzde 7 +24,21 oldu. Yani memur ve memur emeklilerinin oranı toplam da yüzde 31.21'e ulaştı. Bu rakama Mayıs ile Haziran aylarının enflasyonları da ilave edilecek. 

Peki Temmuz ayında emekli ve memurlar kaç lira maaş alacak? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön