02 / 05 / 2024

Emekliler artık ev değil sadece oda alabiliyor!

Emekliler artık ev değil sadece oda alabiliyor!

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı yaptığı açıklamada AKP’den önce memurların emeklilik ikramiyesiyle 3 oda 1 salon ev alabildiğini, şimdi ise yalnızca 1 oda alabildiklerini dile getirdi.



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın bütçesi görüşmeleri esnasında açıklamalar yapan İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, AKP’den önce memurların emeklilik ikramiyesiyle 3 oda 1 salon ev alabildiğini, şimdi ise yalnızca 1 oda alabildiklerini dile getirdi.

FİYATLAR TAM 12 KATINA ÇIKTI

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a, iktidarınızın yirmi senelik politikaları nedeniyle en temel yaşam hakkı olan barınma hakkının dahi ayrıcalık hâline geldiğini belirterek, 2010 yılından bu yana Merkez Bankası Konut Fiyat Endeksi'nin yayınlandığını söyledi. Endekse göre, o günden bugüne gelir ile konut fiyatları arasındaki makas keskin bir şekilde açılmaya devam ettiğini söyleyen Sıdalı 12 yılda ortalama konut fiyatları 12 katına çıktığını dile getirdi. Sıdalı, gelirlerin bu kadar artıp artmadığını sordu.

Emekliler artık ev değil sadece oda alabiliyor!

Yaptığı açıklamada maaşlı çalışanların artık ömür boyu ev sahibi olamadığını belirten Sıdalı, iktidardan önce, mesela memurların emeklilik ikramiyesiyle 3 artı 1 konut alabildiğini şimdi ise rayici daha düşük bir semtte en fazla artı 1'i, yani 1 odasını alabildiğini söyledi. Maaşlı çalışanların çok büyük çoğunluğunun bir ömür çalışsa bile bir ev alamadığını belirten Sıdalı, ülkemizde konut satışlarıyla övünebildiğini, konut satışlarının arttığını fakat konut sahipliği oranının düştüğünü belirtti. Sıdalı yaptığı açıklamada bir küçük grup, tapu üstüne tapu dizerken; çalışan, emeklilerin  kira kontratı yapacak bütçesine göre bir ev dahi bulamadığını söyledi. Sıdalı  iktidarın çözümünün konut kredisi vermek olduğunu söyledi.


Geri Dön