Kent Haberleri

Emekliler bu ilçelere akın akın gidiyor! Emlakçılar arsa tarla yetiştiremiyorlar...

Emekli vatandaşların gözdesi olan ilçelerde emlakçılar adeta arsa tarla yetiştiremiyorlar. Türkiye’de Ege ve Akdeniz Bölgeleri emekli vatandaşlar için adeta vazgeçilmez bölgeler arasında. Emeklilik dilekçesini veren vatandaşlar akın akın bu iki bölgenin ilçelerine gidiyorlar.

Emeklilik ikramiyesini alanlar Türkiye’nin popüler ilçeleri arasındaki bu bölgelerden toprak satın alıyor. onedio.com’da yer alan içeriğe göre emeklilerin adeta akın akın yerleştiği o ilçeler hangileri?

Emekliler hangi ilçelere yerleşiyor?

AYVACIK, BEHRAM

Behram ya da namıdiğer Behramkale, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı bir köy.

KUŞADASI, GÜZELÇAMLI

Dünyanın en çok oksijen miktarına sahip lokasyonlarından biri olan Güzelçamlı Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı. 

SEFERİHİSAR, AKARCA

İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı olan bu kasaba genellikle yazlıkçıların tercih ettiği bir yer olarak karşımıza çıkıyor.Huzurlu ve sakin bir hayat geçirmek isteyenler için İzmir'in merkezine yaklaşık 66 kilometre olan Akarca, güzel bir yer olarak karşımıza çıkıyor.

MUĞLA – BODRUM

Tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü olan Bodrum, emekliler için popüler bir tercihtir. Ilıman iklimi, denizi ve sosyal imkanları ile dikkatleri çekiyor.

ANTALYA – ALANYA

Alanya, özellikle yabancı emeklilerin de tercih ettiği bir ilçedir. Sahil boyunca uzanan kumsalları, turistik cazibesi ve sıcak iklimi ile tercih edilmektedir.

İZMİR – ÇEŞME

İzmir'in popüler tatil beldesi olan Çeşme, hem doğası hem de sakin yaşam tarzıyla emekliler tarafından tercih edilmektedir.

AYDIN – KUŞADASI

Kuşadası, Ege Denizi'ne kıyısı olan, tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü bir ilçedir. Emekliler için deniz kenarında huzurlu bir yaşam sunmaktadır.

MUĞLA – FETHİYE

Fethiye, hem yerli hem de yabancı emeklilerin gözde yerlerinden biridir. Ölüdeniz gibi doğal güzellikleri ve sıcak iklimiyle popülerdir.

ANTALYA – KAŞ

Kaş, sakinliği, doğal güzellikleri ve Akdeniz'in berrak sularıyla emekliler için çekici bir yer olarak karşımıza çıkıyor.

BALIKESİR – AYVALIK

Ege Bölgesi'nde yer alan Ayvalık, tarihi taş evleri, zeytinlikleri ve denize olan yakınlığıyla tercih edilen bir yerleşim yeridir.

MUĞLA - DATÇA

Datça, doğası bozulmamış ve sakin bir yaşam arayan emekliler için ideal bir yerdir. Yıl boyunca ılıman iklimi ve deniz manzaraları ile öne çıkar.

MUĞLA – MARMARİS

Hem doğası hem de sosyal yaşamıyla dikkat çeken Marmaris, emekliler için ideal bir yaşam alanıdır.

İZMİR – SEFERİHİSAR

Türkiye'nin ilk "Cittaslow" (yavaş şehir) unvanına sahip Seferihisar, sakin ve huzurlu bir yaşam arayan emekliler için ideal bir yerdir. Doğal güzellikleri ve tarihi dokusu ile birlikte dikkat çekmektedir.

ÇANAKKALE – BOZCAADA

Bozcaada, tarihi ve doğasıyla ünlü bir ada olup, özellikle huzurlu bir yaşam arayan emekliler için cazip bir seçenektir. Ada yaşamının getirdiği sakinlik ve deniz manzaralarıyla öne çıkar.

BURSA – MUDANYA

Marmara Denizi'ne kıyısı olan Mudanya, hem Bursa'nın merkezi hem de deniz kenarında huzurlu bir yaşam sunar. Tarihi evleri ve zeytinlikleri ile tanınıyor.

SİNOP – GERZE

Karadeniz'in sakin ilçelerinden biri olan Gerze, doğayla iç içe huzurlu bir yaşam arayan emekliler için popülerdir. Sinop'un genel olarak sakin ve güvenli yapısı, emekliler için cazip bir tercih olmasını sağlamaktadır.

TRABZON – AKÇAABAT

Karadeniz Bölgesi'nin incisi olan Trabzon'un Akçaabat ilçesi, deniz manzarası ve yeşillikler içinde bir yaşam arayan emekliler için uygun bir yerdir.

MUĞLA – KÖYCEĞİZ

Köyceğiz Gölü çevresinde yer alan bu küçük ilçe, doğal güzellikleri ve sakin yapısıyla emekliler için cazip bir yaşam alanı olarak tercih edilmektedir.

BALIKESİR – EDREMİT

Edremit Körfezi'nde yer alan bu ilçe, hem deniz hem de Kaz Dağları'nın eteklerinde huzurlu bir yaşam sağlamaktadır.

İZMİR – URLA

Urla, İzmir'e yakınlığı ve sakin yaşam tarzıyla emekliler arasında popülerdir. Üzüm bağları, zeytinlikleri ve sahil şeridiyle doğa ile iç içe bir yaşam olarak karşımıza çıkıyor.

MUĞLA - ULA (AKYAKA)

Akyaka, Gökova Körfezi'nde yer alır ve doğal güzellikleri, sakin atmosferi ve su sporları olanaklarıyla tanınır. Emekliler için huzurlu bir yaşam sunmaktadır.

TEKİRDAĞ – ŞARKÖY

Şarköy, Marmara Denizi kıyısında yer alır ve üzüm bağları, plajları ve sakin yaşamıyla bilinir. Emekliler için huzurlu bir alternatif sunmaktadır.

TÜED taleplerini tek tek açıkladı: Emekli aylıklarındaki fark nasıl kapanır? 

Emekli olamayana prim iadesi

Emekli maaş sistemi sil baştan değişiyor mu?

SGK uzmanından emeklilere kötü haber! Ocak 2025 zammını duyanlar karalar bağladı!