Kent Haberleri

Emekliler dikkat! Temmuz maaşları için ilk sinyal geldi! Bu hafta dananın kuyruğu kopacak! İşte emekli maaş tablosu

Emekli temmuz zammı için geri sayım başladı. Milyonlarca emekli Temmuzda alacağı maaşın ne  kadar olacağını merak ederken ilk sinyal geldi. Emekliler dikkat! Bu hafta dananın kuyruğu kopacak! İşte emekli maaş tablosu... Şimdi ise gözler temmuz emekli maaşlarına çevrilidi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde  net ve brüt asgari ücret miktarını açıklamıştı. Şimdi ise gözler temmuz emekli maaşlarına çevrilidi.  Peki, emekli maaş zammı ne kadar olacak, kaç TL? İşte 2023 en düşük emekli maaşı ve emekli zammı tablosu...
 

EMEKLİ MAAŞLARINDA BU HAFTA DANANIN KUYRUĞU KOPACAK!

Emekli maaş zammı için merakla beklenen son enflasyon artış oranı önümüzdeki hafta pazartesi günü açıklanacak.

Vedat Işıkhan tarafından 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak asgari ücreti; yüzde 34 oranında artışla 11 bin 402 TL olarak açıklamasından sonra emekli zammı ile ilgili maaş hesaplamaları gelmeye başladı. 

Peki temmuz emekli maaşlar ne kadar olacak? Yeni zamlı maaşlar kaç lira olacak? Emekliler dikkat! Temmuz maaşları için ilk sinyal geldi! Bu hafta dananın kuyruğu kopacak! İşte emekli maaş tablosu...

EMEKLİ MAAŞ ZAMMINDA İLK SİNYAL GELDİ!

SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına enflasyon oranı doğrultusunda zam yapılacak. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları temmuz ayında ocak – haziran dönemindeki enflasyon oranında artış gerçekleşecek.

Kabine Toplantısı'ndan sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilerin maaşlarında artış olacağını açıklamıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yapılacak düzenleme ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Hazine ve Maliye Bakanlığımızla işbirliği halinde çalışıyoruz. Hedefimiz tüm paydaşları memnun edecek sonuca ulaşmak. Düzenleme temmuzda Meclis'ten geçecek, en düşük memur maaşı 22 bin TL olacak." 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesi yaptığı açıklamada çalışan, memur ve emeklilere müjdeli haberi şu şekilde açıklamıştı : ''Eskiden 66 lira olan en düşük emekli maaşını 7500 liraya yükselttik. İnşallah 7500 liranın üzerindeki emekli maaşlarını düzeltmek için bir çalışma yapacağız. Asgari ücreti gözden geçireceğiz. Memurlarımızın maaşına Temmuz'da sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayıp refah payı artışı da yapacağız.'' dedi.

EMEKLİLER DİKKAT! YENİ ZAMLI MAAŞ TABLOSU!

6 aylık enflasyon oranı, Haziran ayı rakamlarının açıklanması ile belli olacak. Öte yandan Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre 6 aylık enflasyonun yüzde 20 seviyesinde olması bekleniyor. 

Tahmini olarak hesaplanan 6 aylık enflasyon rakamları baz alındığında emekli zam oranının refah payı ile birlikte yüzde 30 veya 35 olması bekleniyor.

Altın yatay seyrediyor! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ne kadar? 29 Haziran 2023 canlı altın fiyatları

Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde! Emekli Temmuz 2023 zammıyla tüm rakamlar yenilendi! Maaşlar rekora koşuyor!