Ekonomi

Doları adım adım bilen Selçuk Geçer'den şok eden açıklama! Yıl sonu için öyle bir rakam verdi ki duyanın dudağı uçukladı

Doları adım adım bilen Selçuk Geçer'den son dakika açıklaması geldi. Ekonomist Selçuk Geçer, yıl sonu için öyle bir rakam verdi ki duyanın dudağı uçukladı. İşte herkesi şok eden o rakam... Selçuk Geçer, YouTube kanalında gerçekleştirdiği bir yayında dolar kuruyla ilgili korkutan bir değerlendirmede bulundu

Ekonomist Selçuk Geçer dolar kuruna ilişkin yaptığı çarpıcı açıklamayla yine yatırımcıları şaşırttı. Selçuk Geçer, YouTube kanalında gerçekleştirdiği bir yayında dolar kuruyla ilgili korkutan bir değerlendirmede bulundu.

 

Milyonlarca yatırımcı ve doları olan vatandaşlar, dolardaki son durumu ve doların yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'in dolarla ilgili açıklamaları milyonlar tarafından yakından takip ediliyor. 

Selçuk Geçer son YouTube paylaşımında ise "Dolar 3 haneye mi gidiyor?" başlığı altında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Peki dolar yükselmeye devam edecek mi? Dolar 3 hanelere mi yükselecek? İşte ekonomist Selçuk Geçer'in konuyla ilgili son dakika açıklamaları...

Ekonomist Selçuk Geçer, "Artık dolar/Euro paritesi Euro/dolar paritesine evrilmeye başlandı. Çok yüksek ihtimalle de 0,80'e doğru gidiyor" ifadelerini kullanarak başladığı açıklamasında 17.50 seviyesine giden bir doların karşısında 17.42'de kalan bir Euro görüldüğüne, yani Euro ve doların yer değiştirdiğine vurgu yaptı.

 

Yurt Gazetesi'nde yer alan habere göre; Merkez Bankası'nın döviz rezervleriyle ilgili olarak "Merkez Bankası net döviz rezervleri her geçen gün düşmeye devam ediyor. 7,5 milyar dolara geldi net döviz rezervi" diye konuşan Selçuk Geçer, Swap hariç net döviz rezervinin  -54.3 milyar dolar olduğunu, bunun da döviz üzerindeki döviz baskısının artık mümkün olmadığını gösterdiğini aktardı. 

 

'Peki, nasıl doları dövizi bu seviyelerde tutuyorlar?' sorusunun gelebileceğini de belirten Geçer, "Aslında bakarsanız Merkez Bankaları ya da kamu bankaları değil, daha çok yabancılar, döviz alıp Türkiye'den kaçmaya çalışanlar dövizi bu seviyelerde tutuyorlar" şeklinde konuştu ve ne zaman işleri biterse, o günden itibaren dövizdeki kırılmaların agresif ve sert şekilde görüleceğine dikkat çekti. 

DOLAR ARALIK AYINA KADAR BU RAKAMI GÖRECEK

Türkiye ile ilgili beklentilerin bozulduğuna, TCMB'nin anketlerinin de bozulduğuna dikkat çeken Selçuk Geçer, "Enflasyon beklentisi yüzde 64.59'du o yüzde 69.94'e evrildi. Dolar beklentisi 18.89'du o da 18.99 oldu" diye konuşarak bu tahminlerin iyimser olduğunu ve doların seneyi bu seviyelerden kapatma imkanı olmadığına vurgu yaptı. 

<resim5>

'Dolar nereye gider?' sorusunu da yanıtlayan Geçer, " Kısa vadede 17.80, 18, 18-20 seviyelerini görürüz. Sonra maksimum 1-2 ay içinde 21-22 lira seviyelerini görürüz Eylül itibariyle" dedi ve ardından Aralık ayına kadar 30 TL'yi aşan bir dolar kurunun görülebileceğine dikkat çekti. 

3 HANELİ DOLAR KURU KİMSEYİ ŞAŞIRMASIN

Bu saatten sonra Türkiye'nin işinin daha da zorlaştığına dikkat çeken Ekonomist Selçuk Geçer, dengelerin daha da bozulacağının altını çizerek "30-35 lira arasında dolar kuru bu seviyeyi tamamlarsa, oturup dua edelim" dedi. Geçer, kırılma olması halinde, 3 haneli dolar kuruyla karşı karşıya kalınabileceğini açıkladı ve "Kimse şaşırmasın" ifadelerini kullandı. 

'Dolar almayın' diyen İslam Memiş tarih verdi! Elinde dolar olanlar dikkat! O gün tufan kopacak...

Her dediği çıkan ünlü ekonomist Özgür Demirtaş dolar ve euro için çok kötü haberi verdi

Altın fiyatları düşüyor ama panik yapıp altın satanlar dizlerini dövecek uyarısı