29 / 04 / 2024

Emekliler isyanda! Emekli bayram ikramiyeleri 5 bin 500 liraya çıkarılsın!

Emekliler isyanda! Emekli bayram ikramiyeleri 5 bin 500 liraya çıkarılsın!

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, milyonlarca emeklinin gözünün bayram ikramiyelerinde olduğunu belirterek bin 100 liralık ikramiyenin artık hiçbir şey ifade etmediğini, 5 bin 500 liraya yükseltilmesini istedi.



Giderek zorlaşan hayat şartları ve pahalılık nedeniyle emekliler aylık sabit giderlerini bile karşılamakta sıkıntı çekiyor. Yılbaşında yapılan zamlar yüksek enflasyon karşısında hızla erirken, emekli vatandaşların şimdi umudu bayram ikramiyelerinde.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilere Kurban ve Ramazan bayramlarında her yıl verilen ikramiyeleri hatırlatarak milyonlarca emeklinin günümüz şartlarında geçinmekte zorlandığını ve geçen bayramlarda ödenen bin 100 liralık ikramiyelerin, en düşük emekli maaşı olan 5 bin 500 liraya yükseltilmesini talep etti.

Emekliler isyanda! Emekli bayram ikramiyeleri 5 bin 500 liraya çıkarılsın!

Emekli bayram ikramiyelerinin 2021 yılında yüzde 10 artırılarak bin 100 liraya yükseltildiğini hatırlatan Kazım Ergün, Türkiye Emekliler Derneği Araştırma Merkezi’nin yaptığı çalışmaya göre, 2018 yılında 2 bin 20 lira olan asgari ücretin yarısına denk gelen bayram ikramiyeleri, bugünkü şartlarda 8 bin 506 lira olan asgari ücretin yüzde 12,93’üne tekabül ettiğini ifade etti.

Ergün, bu hesaplamadan da anlaşılacağı üzere asgari ücret üzerinden kıyaslama yapıldığı zaman 2018’deki oranı dikkate aldığımızda 8 bin 506 liranın yarısı bayram ikramiyesi olarak belirlenseydi bugünkü bayram ikramiyesi ödemesinin 4 bin 253 lira olacağını vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön