28 / 04 / 2024

'Emekli bayram ikramiyesini 5 bin TL yapacaklarını düşünmüyorum' diyen ekonomist duyduğu rakamı açıkladı!

'Emekli bayram ikramiyesini 5 bin TL yapacaklarını düşünmüyorum' diyen ekonomist duyduğu rakamı açıkladı!

Milyonlarca emekli yılda iki kez bayram ikramiyesi alıyor. 2023'te 2 bin TL olan bayram ikramiyelerinin bu sene ne kadar olacağı merak ediliyor. 'Emekli bayram ikramiyesini 5 bin TL yapacaklarını düşünmüyorum' diyen ekonomist duyduğu rakamı açıkladı.



Milyonlarca emekli 2024 bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağını merak ediyor. Geçtiğimiz sene 2 bin liraya yükselene bayram ikramiyelerinde bu sene beklenti büyük. Emekliler bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağını merak ederken, Ekonomist Turgay Bozoğlu, emekli ikramiyesiyle ilgili "5 bin lira yapacaklarını düşünmüyorum" diyerek duyduğu rakamı açıkladı.

  Emekli bayram ikramiyesini 5 bin TL yapacaklarını düşünmüyorum diyen ekonomist duyduğu rakamı açıkladı!

2024 BAYRAM İKRAMİYESİ 5 BİN TL DEĞİL!

Emeklilerin 2024 zamlı maaşlarının belli olmasının arsından  gözler 2024 bayram ikramiyelerine çevrildi.  Kulislerde emekli bayram ikramiyesi için farklı seçenekler konuşulurken, ekonomist Turgay Bozoğlu aldığı rakamı paylaştı. 

Sözcü TV'ye bayram ikramiyeleriyle ilgili yaptığı açıklamada Bozoğlu, ''Bayram ikramiyelerinin artırılmasına ihtimal veriyor musunuz?" sorusuna "İhtimal veriyorum. Seçim var da 2018'de yapılmıştı biliyorsunuz emekli ikramiyesi. Bugün o günkü düzeyini korumak için 5 bin 500 lira olmalıydı" yanıtını verdi.

2024 BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Ekonomist, Bozoğlu, "Emekli ikramiyelerini 5 bin lira yapacaklarını düşünmüyorum" diyen Bozoğlu, "3 bin TL gibi bir rakam duydum ben. Umarım öyle yaparlar. Emekliler gerçekten yaşam savaşı veriyorlar. Burada bir şeyleri düzeltme imkanı olur" ifadelerini kullandı.

Bozoğlu, açıklamalarında şunları ekledi. Duyduğu rakamın 3 bin lira olduğunu söyleyen ekonomist  emekli ikramiyelerine çok uzun zamandır dokunulmadına vurgu yaptı.

  Emekli bayram ikramiyesini 5 bin TL yapacaklarını düşünmüyorum diyen ekonomist duyduğu rakamı açıkladı!

Bozoğlu: '' Seçimler geldiği zaman biraz rahatlama oluyor. 1 Nisan tarihinden sonra doğalgaz ve elektrik zamları da gelecek karşımıza. Merkez Bankası'nın enflasyon raporundan anladığım kadarıyla onların etkilerinin çok köklü olmayacağını düşünüyorlar. Asıl güvendikleri de geçen sene temmuz ve ağustos aylarında sırasıyla yüzde 9.49, yüzde 9 enflasyon oranları görmüştük, bunlar hesaptan çıkacak. Baz etkisi dediğimiz şeyi yaşayacağız. Buna güveniyorlar." dedi.

Emekli ikramiyesi düzenlemesinin Meclis'e geleceği tarih belli oldu!


 


Geri Dön