28 / 04 / 2024

Emekli ikramiyesi düzenlemesinin Meclis'e geleceği tarih belli oldu!

Emekli ikramiyesi düzenlemesinin Meclis'e geleceği tarih belli oldu!

Milyonlarca emeklinin adeta dört gözle beklediği emekli ikramiyesi düzenlemesinin Meclis'e geleceği tarih belli oldu. Peki emekli ikramiyelerine ne kadar zam yapılacak?



Aldıkları zamlardan memnun olmayan milyonlarca emekli dört gözle bayram ikramiyesini bekliyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emekli ikramiyesi için çalışma yapılacağının duyurulmasından sonra TBMM'ye geleceği tarih de netlik kazandı.

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada gerekli değerlendirmeleri yaptıklarını söyleyerek milyonlarca emeklinin de yüzünü güldürmüştü.

Peki milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? 

Emekli ikramiyesi düzenlemesinin Meclis e geleceği tarih belli oldu!

Dört gözle beklenen emekli ikramiyelerinin Nisan ve Haziran aylarında hesaplara yatırılması planlanıyor. Zam çalışmalarının da hızlandığı ikramiyelerin meclise geleceği tarih de belli oldu.  

Sabah'ta yer alan habere göre, milyonlarca kişinin beklediği emekli bayram ikramiyesine zam için 2 formülün öne çıktığı belirtiliyor. Bu formüllerden bir tanesi kabul edilip TBMM'ye yasa teklifi verilecek ve emekli vatandaşlar bu yıl ikramiyelerini zamlı olarak alacaklar. Peki emekli ikramiyesi zammı için hangi formüller konuşuluyor? Emekli ikramiyesine ne kadar zam yapılacak?

Emekli ikramiyesi için konuşulan ilk emeklilere verilen refah payı dahil yüzde 49,25 oranında artış yapmak şeklinde. Söz konusu bu durumda 2 bin TL'lik ikramiye 3 bin TL'ye yükselecek ve emekliler her iki bayramda 6 bin TL almış olacak. Konuşulan 2. formülde de Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle hesaplara yatırılan 5 bin TL  rakamı var. Buna göre de ikramiyelerin 5 bin TL'ye yükseltilmesi ve iki bayramda emeklilere 10 bin Türk Lirası verilmesi düşünülüyor. Böylelikle emekli vatandaşların toplam ikramiye ödemeleri yeni taban maaş olan 10 bin Türk Lirası'na yükseltilmesi söz konusu olacak.

Milyonlarca kişinin merakla beklediği emekli bayram ikramiyesi düzenlemesinin Mart ayında Meclis'e gelip yasalaşmasından sonra Nisan ayında Ramazan Bayramı öncesinde hesaplara yatırılması bekleniyor. Ayrıca yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre emekli vatandaşların dört gözle beklediği bu ikramiye artışında yıllık enflasyon rakamlarının dikkate alınabileceği de konuşulanlar arasında.

Murat Kurum: İstanbul'da kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapı kalmayacak

Yatırımcılar dikkat! Bu hafta hangi yatırım aracı, ne kadar kazandırdı?

Bankalar emekli promosyonlarını peş peşe güncelledi! Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? 


Geri Dön