28 / 04 / 2024

Murat Kurum: İstanbul'da kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapı kalmayacak

Murat Kurum: İstanbul'da kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapı kalmayacak

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuşma yapan İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapının kalmayacağını açıkladı. 



AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'da 5 bin 187 bağımsız bölümün temel atma ve yıkım törenine katıldı. Törende konuşan Kurum, "İstanbul'da kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapı bırakmayacağız. 7/24 çalışıyor; İstanbul'u depremlere hazırlıklı hale getiriyoruz." dedi.

"İSTANBUL'U DEPREMLERE HAZIRLIKLI HALE GETİRİYORUZ"

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Kurum, "İnsanımızın hayatını huzura, refaha ve güvene kavuşturacak olan işte bugün de kentsel dönüşüm çalışmalarımızdan birinin daha başlatmak için Sultan Fatih'in şehrindeyiz; İstanbul'umuzdayız. Bugün hep birlikte 5187 konut dönüşecek.

Depreme karşı güçlenecek. Ve bir kısmının temellerini atacağımız bir kısmının da yıkımlarını gerçekleştirerek artık inşaat sürecini başlatacağımız bir taraftan Tuzla'mızdan Bağcılar'a Gaziosmanpaşa'mızdan Esenler'e Güngören'den Bahçelievler ve Kartal'a kadar birçok farklı noktada yeni yuvalarımızın ilk harcını dökeceğiz. '' dedi.

Murat Kurum: İstanbul da kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapı kalmayacak

İSTANBUL'DA TEK SAĞLIKSIZ YAPI BIRAKMAYACAĞIZ!

Kurum,  İstanbul'un her köşesinde, 7/24 çalışıyor; İstanbul'u depremlere hazırlıklı hale getirdiklerini söyleyerek  İstanbul'da 2012 yılından bu yana,  800 bin konutun daha güvenli, daha sağlıklı hale getirdiklerini açıkladı.

İstanbul'da kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapı bırakmayacaklarını söyleyen Kurum ''Bu anlayışla Fikirtepe'de, Gaziosmanpaşa'da, Esenler'de, Üsküdar Çamlıca Cami ve çevresinde, Ataşehir'de, Tuzla'da; Kâğıthane'de, Zeytinburnu'nda, Bağcılar'da, Güngören'de, Sultanbeyli'de ve Beykoz'umuzda birbirinden kıymetli dönüşüm çalışmaları yaptık, Allah'ın izni ile 31 Mart sonrası da ilk işimiz İstanbul'umuzu afetlere dirençli hale getirmektir. Biz her zaman aziz milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirdik" ifadelerini kullandı.

"DEPREM SİYASET ÜSTÜ BİR MESELEDİR"

Kurum, "İmha eden, ihmal eden tarafta değil; daima bu aziz millet için inşaa eden, bu millet için ihya eden tarafta olacağız. İnsanımızı, daha sağlıklı ve daha güvenli bir İstanbul'da yaşatma idealimizden asla taviz vermeyeceğiz.''dedi 

Kurum, 1 Nisan sabahı itibarıyla da; bakanlığın 'Yarısı bizden' kampanyasıyla yapacağı 350 bin konutun yanında; İBB olarak 'Yarısı Büyükşehirden' diyerek 650 bin yeni konutları hızlı bi şekilde başlatacaklarını açıkladı.

100 bin sosyal konutumuzun inşasına hızlı bir şekilde başlayıp kentsel dönüşümde vatandaşların çok uygun şartlarda oturabilecekleri konutları inşa edeceklerini söyleyen Kurum '' İstanbul'umuza bu kapsamda tam 1 milyon yuvamızı güvenli ve sağlıklı hale getireceğiz. Bir kez daha söylüyoruz ve uyarıyoruz, deprem siyaset üstü bir meseledir." dedi. 

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na konut göndermesi: Gaziosmanpaşa'da tamamladığımız konut sayısı 5 bini aştı!

İstanbul Vadi Evleri 7.Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi'nin kuraları çekiliyor! 926 konut sahibini buluyor!


 


Geri Dön