28 / 04 / 2024

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na konut göndermesi: Gaziosmanpaşa'da tamamladığımız konut sayısı 5 bini aştı!

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na konut göndermesi: Gaziosmanpaşa'da tamamladığımız konut sayısı 5 bini aştı!

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum yaptığı açıklamada bugüne kadar Gaziosmanpaşa'da tamamladıkları konut sayısının 5 bini aştığını söyleyerek, "İBB yönetimi 5 yılda İstanbul'un tamamında ulaşamadı." dedi.



Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Gaziosmanpaşa'daki 'Komşuları Değil Konutları Yeniliyoruz' projesinin Kentsel Dönüşüm Temel Atma ve Kura Çekim Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı. Murat Kurum yaptığı açıklamada bugüne kadar Gaziosmanpaşa'da tamamladıkları konut sayısının 5 bini aştığını söyleyerek, "Sadece bir ilçemizde ulaştığımız bu sayıya mevcut İBB yönetimi 5 yılda İstanbul'un tamamında ulaşamadı" dedi

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, Gaziosmanpaşa'da gerçekleştirilen ve merakla beklenen 'Komşuları Değil Konutları Yeniliyoruz' projesinin Kentsel Dönüşüm Temel Atma ve Kura Çekim Töreni'ne katıldı.

Gaziosmanpaşa Yenidoğan Mahallesi 6D ve Bağlarbaşı Mahallesi 7A bölgesinde canlı bağlantı ile temel atma işlemleri gerçekleştirildi. Murat Kurum'un yaptığı ilk çekiliş talihlisi 2 oda 1 salon konut çıkan Sedat Uğur isimli vatandaş oldu. Yeni Mesaj'da yer alan habere göre kura çekilişinde isimleri çıkan 850 hak sahibi sahneye gelip temsili anahtarlarını teslim aldı.

Murat Kurum dan Ekrem İmamoğlu na konut göndermesi: Gaziosmanpaşa da tamamladığımız konut sayısı 5 bini aştı!

EKREM İMAMOĞLU'NA KONUT GÖNDERMESİ

Merakla beklenen törende önemli açıklamalar yapan İBB Başkan Adayı Murat Kurum, "Medeniyetimizin başkenti, Sultan Fatih'in emaneti İstanbul'umuzda yeni yuva heyecanlarıyla dolu, çok özel bir buluşma için bir aradayız. Bugün karşınıza daha önce vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmenin gururuyla geldik. Yavrularımızın güvenli geleceği için çok önemli bir adımı atmanın sevinci içerisindeyiz. Hep beraber Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Projemiz kapsamında Yenidoğan 6D Bölgesi 330 konut ve 7 dükkanımızın temellerini de heyecanla atıyoruz. Burası tamamlandığı zaman geniş yeşil alanıyla, parklarıyla Gaziosmanpaşa'nın marka değerini artıracak, örnek bir dönüşüm projesi olacak. Bir yandan da Bağlarbaşı 7A bölgesindeki kentsel dönüşüm için buradayız. 6 bin 200 metrekare alanı ve 34 bin metrekare yeşil alanıyla, çocuk oyun alanlarıyla ve spor tesisiyle beraber çok güzel bir projeyi gerçekleştirdik. Bugün sözümüzü tutuyor ve toplamda 930 konutumuzun kuralarını kentsel dönüşüm projesi neticesinde çekilişlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar Gaziosmanpaşa'da tamamlamış olduğumuz konut sayısı 5 bini geçti. Yalnızca bir ilçede ulaşmış olduğumuz bu sayıya mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi 5 yılda İstanbul'un tamamında ulaşamadı. Mega kent İstanbul'un 39 ilçesindeki inşa ettikleri konut sayısı Gaziosmanpaşa'daki sayıya ulaşamadı. Kentsel dönüşümle alakalı milletimize verdikleri sözleri yerine getiremediler." diye konuştu.

800 BİNİ AŞKIN KONUTUN DÖNÜŞÜMÜNÜ TAMAMLADIK


Yaptığı açıklamada mega kent İstanbul'un dört bir tarafında gece gündüz demeden çalıştıklarını kaydeden Murat Kurum, "İstanbullu vatandaşlarımızın geleceğine dair atmış olduğumuz tüm bu büyük adımlar çok güçlü bir dönüşüm iradesinin tezahürüdür. Sayın Cumhurbaşkanımız 2012'de bedeli ne olursa olsun Türkiye'nin ve İstanbul'un dönüşümünü gerçekleştireceğiz diye buradan başlangıcını yaptı. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı idealimizi omuzlarında yükselten kentlerin başında İstanbul geliyor. Böylesine büyük bir iddiayı taşıyan İstanbul'umuza hizmet etmek; bizim için her zaman şereflerin en büyüğü olmuştur. Biz İstanbul'umuzu tarihimizin en büyük eserleriyle, en önemli yatırımlarıyla tanıştırdık. Bugün de bakanlığımızla, ilçe belediyelerimizle, mega kentimizin dört bir tarafında, her bir mahallesinde, her bir sokağında gece gündüz demeden çalışıyor, kentimizi depreme hazırlıyoruz. Yerinde, gönüllü ve hızlı dönüşüm ilkelerine hep sadık kalıyoruz. İstanbul'da 2012'den bu yana, özel sektörümüzle birlikte 800 bini aşkın konutumuzun dönüşümünü tamamladık' dedi.


Geri Dön