Ekonomi

Emekliler, kredi kullananlar bu habere dikkat!

Kendilerini banka çalışanı olarak tanıtan dolandırıcıların son kurbanı 25 yıllık birikimi olan emekli ikramiyesini kaptıran Musa Güzel oldu.İstanbul'da emekli olduktan sonra memleketi Gümüşhane'ye yerleşen Musa Güzel adlı vatandaşın başına gelenler şoke etti

Kredi kullanırken bankanın aldığı dosya masrafını geri ödeme vaadiyle kimlik bilgilerini edinen telefon dolandırıcıları mevduat sahiplerinin peşine düştü. İstanbul'da emekli olduktan sonra memleketi Gümüşhane'ye yerleşen Musa Güzel adlı vatandaşın başına gelenler şoke etti. İETT'den emekli olan Güzel, memleketine ev yaptırmak için kullanmayı planladığı emekli ikramiyesini dolandırıcılara kaptırdı.

Kendisinin banka görevlisi olarak tanıtan bir kadın tarafında arandığını belirten Musa Güzel'in telefonda kendisine kullandığı kredi hakkında soru sorulduğunu, kimlik bilgilerinin istendiğini söyledi. Bilgileri karşı tarafla paylaşan Güzel, kendisine kullandığı kredinin dosya masrafının geri ödeneceğinin söylendiğini, arayan numaranın sonunun bankanın numarasının sonuyla aynı olması nedeniyle telefondaki kadının banka memuresi olduğuna inandığını söyledi.

.DHA'nın haberine göre Güzel, telefondaki kişiye kimlik bilgilerini verip, istenilen bazı numaraları da tuşladı. Kimlik bilgilerini ele geçirip telefonu yönlendiren dolandırıcılar, emekli vatandaşın hesabındaki 300 bin liranın 200 bin lirasını havale yoluyla gasp etti.

Dolandırıldığından şüphelenen Musa Güzel telefon kapandıktan, bankayı arayıp durumu anladı ve hesabı bloke ederek kalan 100 bin lirayı kurtardı. Güzel, emniyete gidip şikayetçi oldu.

Kendisini banka memuru olarak tanıtan kadının Musa Güzel'e "Şimdi 'biz sizin kartınızdaki puanları size iade edeceğiz, gelen mesajı onaylayın' diyerek talimat verdi. Onay sonrasında kendisinden bir sonraki güne kadar internet bankacılığına girmemsinin istendiğini aktaran Güzel, "Yarına kadar internet bankacılığına girme' deyince, 'eyvah dolandırıldım' dedim. Tüm hayallerim suya düştü. Çok mağdurum. 25 yıllık birikimim 1 saatte gitti" diye konuştu.

Kendi başına gelenler yüzünden herkesi dikkatli olmaya çağıran Güzel, 1 saat boyunca işlem yapılırken ve hesabı boşaltılırken kendisinin banka tarafından uyarılmadığına sitem ederek, "200 bin liram gitti. Bu parayla ev yapacaktım. Banka ertesi gün beni arayarak 'Musa Bey bu harcamayı siz mi yaptınız?' diye soruyor" dedi.

25 yıl İETT'de işçi olarak çalışan emekli vatandaş 200 bin lirasını acımasız dolandırıcılara kaptırmanın şokunu yaşarken bankadan da şikayetçi olacağını söyledi.