27 / 08 / 2024

Emekliler Mayıs ayına hızlı girdi! 7500 TL yerine 8.800 TL!

Emekliler Mayıs ayına hızlı girdi! 7500 TL yerine 8.800 TL!

Emekliler, maaşlarda yapılacak olan güncellemeler ilgi ile takip ediliyor. Yeni zam tutarları yavaş yavaş belli olmaya başladı. İşte detaylar!



EMEKLİ MAAŞINDAKİ İYİLEŞTİRMELER MERAKLA BEKLENİYOR!

Son olarak yapılacak olan 2 bin TL zammın ardından en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'ye çıkmıştı. Yapılacak yeni iyileştirmeler ile birlikte emekli maaşlarının 8 bin 800 TL'ye yükseleceği öngörülüyor. 2000 yılı sonrasında emekli olan vatandaşlar için eşitsizliğin ortadan kalkması amacı ile 1.300 TL intibak zammı ile ilgili çalışmalar devam ediyor ve 1.300 TL olarak planlanan intibak zammı ile Kazım Ergün açıklamalarda bulundu.

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün intibak zammı ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşmelerin devam ettiği intibak zammının geçerli olabilmesi için meclis onayından geçmesinin de gerektiği belirtti. Geçtiğimiz yıllarda yapılan intibak zammı 350 TL olarak belirlendi. Ama yeni düzenleme ile en az 1.300 TL olarak yapılması bekleniyor. Kazım Ergün görüşmeler esnasında emekli maaşlarına intibak zammı ve bayram ikramiyeler ile alakalı taleplerin de görüşüldüğünü ve emeklilerin maaşlarında yapılacak iyileştirmelerin meclis onayından geçtikten sonra yasalaşması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN EMEKLİLERE MÜJDE!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hem enflasyon farkını hem de refah payını dikkate alan yeni artışlar ile çalışanlarımızı ve emeklilerimizi daha da rahatlatmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

ZAM AÇIKLAMASI GELDİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada enflasyonun yüzde 43'e kadar indiğini ve her ay düşmeye devam edeceğini vurgulayarak "Çarşı pazardaki pahalılığı yine biz aşarız. Temmuz ayında hem enflasyon farkını hem refah payını dikkate alan yeni artışlar ile çalışanlar ve emekli vatandaşları daha da rahatlatacağız" ifadelerine yer verdi. Asgari ücret ara zamla ilgili son detaylar merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ek zam için tüm dikkatler Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarına yöneltti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön