17 / 05 / 2024

Emeklilere 3'lü zam formülü uygulanacak! Kamu işçilerine verilen zam rekor kırdı

Emeklilere 3'lü zam formülü uygulanacak! Kamu işçilerine verilen zam rekor kırdı

Kamu işçileri için tespit edilen 6 aylık zam seviyesinin emeklilere de referans olacağı söyledi. Bu bağlamda, Temmuz ayında memurlar ve emeklilere 3'lü zam formülü uygulanacak. Hem memurların hem de emeklilerin aylıklarına iletilecek refah payı için kanuni düzenleme çalışmaları sürüyor.



Kamu işçileri, kamu sektöründe çalışan işçi statüsünde olan çalışanları ifade eder. Kamu işçileri, devlet kurumlarına, belediyelere, kamu iktisadi teşebbüslerine ve diğer kamu kurumlarına bağlı olarak istihdam edilen çalışanlardır.

Kamu işçileri, genellikle Kamu İşçileri Sendikaları Kanunu kapsamında sendikal haklara sahiptirler ve sendika üyeliği hakkını kullanabilirler. İşçi statüsünde oldukları için çalışma koşulları, ücret ve diğer haklar, işçi mevzuatı ve toplu iş sözleşmeleri kapsamında düzenlenir.

Emeklilere 3 lü zam formülü uygulanacak! Kamu işçilerine verilen zam rekor kırdı

Kamu işçileri, farklı meslek gruplarından olabilirler. Örneğin, temizlik işçileri, güvenlik görevlileri, teknisyenler, teknikerler, sağlık çalışanları, şoförler, marangozlar, elektrikçiler gibi çeşitli iş alanlarında çalışabilirler. Görevlerine ve mesleklerine bağlı olarak, kamu işçileri kamu hizmetlerinin yürütülmesine katkıda bulunurlar.

Kamu işçileri, genellikle işçi statüsündeki diğer çalışanlar gibi iş sözleşmesi ile istihdam edilirler. 

Yapı Kredi'den internetten alışverişlerde büyük indirim kampanyası! Son gün yarın sakın kaçırmayın

Başvuru tarihini kaçıran dizlerini döver! PTT aracılığı ile 1.100 TL verilecek

Bakan Vedat Bilgin'den çıraklık mağdurlarına müjde! Bu açıklama yüzleri güldürecek


Geri Dön