02 / 05 / 2024

Emeklilere 3'lü zam formülü uygulanacak! Kamu işçilerine verilen zam rekor kırdı

Emeklilere 3'lü zam formülü uygulanacak! Kamu işçilerine verilen zam rekor kırdı

Kamu işçileri için tespit edilen 6 aylık zam seviyesinin emeklilere de referans olacağı söyledi. Bu bağlamda, Temmuz ayında memurlar ve emeklilere 3'lü zam formülü uygulanacak. Hem memurların hem de emeklilerin aylıklarına iletilecek refah payı için kanuni düzenleme çalışmaları sürüyor.



Kamu işçilerine uygulanan yüzde 45'lik zam, Temmuz ayındaki memur ve emekli aylıklarına da referans olacak. Bu bağlamda, Temmuz ayında emeklilere 3'lü zam yöntemi uygulanması öngörülüyor. Yeni düzenlemelerle beraber en az memur maaşının 22 bin TL olacağı söylendi.

Buna göre, Temmuz'da emeklilere iletilecek refah payı için yasal düzenleme çalışmaları yapılıyor. Kamu işçilerinin zam oranlarının, emeklilerin Ağustos'ta yapılacak toplu sözleşme görüşmelerini de tesiri altına alacağı ifade edildi.

Emeklilere 3 lü zam formülü uygulanacak! Kamu işçilerine verilen zam rekor kırdı

700 binin üstündeki kamu işçisinin toplu iş sözleşmesinde varılan anlaşma, aileleriyle beraber 3 milyon vatandaşa müjde olurken, 20 milyonu geçkin memur ve emekliyi de beklenti içerisine soktu.

1 Ocak itibari ile bazı işçiler için, 1 Mart itibari ile de bazıları için yürürlüğe sokacak toplu iş sözleşmesiyle en az ücretin brüt 15 bin TL olarak tespit edildi. İlk 6 aylık zam seviyesinin yüzde 45 olarak tespit edilmesinin akabinden hem memurlar hem de aralarında EYT'lilerin de olduğu emekliler Temmuz ayındaki yükselişi dört gözle bekliyor.

Emeklilere 3'lü zam formülü uygulanacak! Kamu işçilerine verilen zam rekor kırdı


Geri Dön