Ekonomi

Emeklilere bayram ikramiyesi ödemesinde ikinci perde! Kurban'da emekliye çifte zam iddiası

Milyonlarca emekliye Ramazan Bayramı'nda yapılmayan ikramiye zammının Kurban Bayramı'nda yapılacağı iddiası gündeme geldi. Kurban Bayramı birinci gün 9 Temmuz Cumartesi son günü ise 12 Temmuz Salı. Hükümet Temmuz'da maaşlara çifte zam mı açıklayacak? İşte detaylar..Bu yıl ise emekli sayısı 12 milyonu buldu

Türkiye'de geçtiğimiz yıl 5 milyon 964 bini SSK, 1 milyon 654 bini Bağ-Kur, 1 milyon 569 bini emekli sandığı statüsünde olmak üzere toplam 9 milyon 187 bin emekli bulunuyordu. Bu yıl ise emekli sayısı 12 milyonu buldu. Emekliler bu rakamla ülke nüfusunun yüzde 13'ünü oluşturuyor. Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda "zamlı ödenecek" beklentisi oluşmasına rağmen son dakikada Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın devreye girerek bütçeye ek maliyet uyarısı yapmasından sonra rafa kaldırıldı.

Milyonlarca emekliye 2018 yılından bu yana ödenen bayram ikramiyesi ödemeleri, dolar kurunun gelir gider dengesini bozması, enflasyonun beklentilerin üzerine çıkarak rekorlar kırması, Kur Korumalı Mevduat hesaplarının devletin kasasına getirdiği ek maliyetler üst üste gelince "emeklilerden fedakarlık" istendi.

 

BAKAN BİLGİN "100 LİRALIK ARTIŞ BÜTÇEYE BÜYÜK YÜK" DEMİŞTİ

Temmuz ayında emekli ve memurların 3600 ek göstergeleri, asgari ücrete ek zam konuları hükümetin gündeminde. Milyonlarca çalışan, memur ve emekli tüm dikkatini hükümetin atacağı adımlara odakladı. Ramazan bayramında emeklilere verilmeyen zamlarla ilgili hükümetin bir jest yaparak Temmuz ayına denk gelen Kurban Bayramı'nda emekli ikramiyesine zam yapacağı iddia edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, enflasyonu kontrol altına alacak politikaların uygulandığının altını çizerek, “Tabii enflasyonu kontrol altına alacak, enflasyon sorununu aşacak çeşitli iktisat politikaları uygulanıyor. Enflasyonun karşısında özellikle çalışanlarımızı, işçilerimizi, emekçilerimizi, kamu personelini ve emeklilerimizi koruyacak tedbirleri almak durumundayız." açıklaması yapmıştı.

Söz konusu rakamın bin 100 liradan 2 bin lira olarak güncelleneceği iddia edildi. Bakan Bilgin, Ramazan'da yapılmayan zamlarla ilgili "Her 100 liralık artış bütçye büyük bir yük. Hesap ortada tutar çok büyük rakam" diyerek neden zam yapılamadığını ortaya koymuştu.

Söz konusu iddianın 900 liralık zammı gündeme getirdiği düşünülürse hükümetin hem asgari ücret, hem 3600 ek gösterge hem de emekli bayram ikramiyelerine zam yapıp yapmayacağını önümüzdeki günler gösterecek.

 

 

Hükümetten piyasayı sallayacak "büyük zam" adımı! Doların yükselmesinin ardından gelen kritik adım

Altının defteri dürülecek! İslam Memiş'ten altın fiyatlarında büyük yanılgı uyarısı

Emekli ve memur maaşlarına ek zam için hükümetin gizli çalışması ortaya çıktı! 4 bin liradan başlayacak

5 litrelik ayçiçek yağına ŞOK indirimi! Toz şeker fiyatları da düştü (11 Mayıs fiyat listesi)

Emeklilikte Yaşa Takılanlara TBMM'den kötü haber geldi! 15 Mayıs olarak belirlendi

Buğdayda en yüksek fiyat belli oldu! Toprak Mahsülleri Ofisi'nden kritik buğday fiyatı hamlesi

Emekli ve memur maaşlarına yüzde 40 zam hesabı! Seçenek ikiye indirildi 15 meslek grubu etkilecek