05 / 07 / 2024

Emeklilere kötü haber geldi. O emekliler zam almayacak 0 zam

 Emeklilere kötü haber geldi. O emekliler zam almayacak 0 zam

Emekli vatandaşların gözü kulağı, maaşlarına gelmesine beklenen zamdaydı. Zam haberi geldi ancak bazı vatandaşlar buna sevinemedi.



Ülkemizde hayat şartlarının ağırlaşmasıyla birlikte gittikçe daha zor bir hayat yaşayan emekli vatandaşlarımız da emekli maaşlarına gelecek zamma odaklanmıştı. 
Önceki gün emekli maaşlarına gelecek zammın açıklanması vatandaşları sevindirdi ancak emekli vatandaşlarımızla ilgili gelen bir haber, herkesi üzüntüye uğrattı. 

O EMEKLİ VATANDAŞLAR ZAM ALAMAYACAK! ZAM BEKLEYENLERE KÖTÜ HABER

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından 6 aylık enflasyon farkı yüzde 24,73 oldu. Buna göre; kök ücreti 8 bin 18 liranın altında olan SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ''sıfır zam'' alacak

TÜİK, haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Aylık enflasyon yüzde 1,64, yıllık enflasyon ise yüzde 71,60 oldu. 6 aylık enflasyon farkı ise 24,73 olarak açıklandı. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yapılacak zam oranı yüzde 24,73 oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir süre önce yaptığı açıklamada, “Kök aylığı 10 bin liranın altında olan 3 milyon 601 bin 551 emekli var” demişti. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 24,73 zam yapılacak. Fakat bu zamdan milyonlarca emekli faydalanamayacak.

BU KADAR EMEKLİ MAAŞI ALIYORSANIZ ÇOK DİKKAT!

Kök ücreti 8 bin 18 liranın altında olan SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ''sıfır zam'' alacak. Çünkü emekli aylığı 10 bin TL altında olan SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin aylıklarına Hazine yardımı yapılarak 10 bin TL’ye tamamlanıyor. Böylece en düşük emekli aylığı 10 bin TL’ye ulaşıyor. Kök ücreti 8 bin 18 liranın altında olan SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin sıfır zam almasının nedeni ise yüzde 24,73’lük zam yapıldığı takdirde aylığın yine 10 bin TL’nin altında kalacak olması.

Bir SSK veya BAĞ-KUR emeklisinin kök aylığı 7 bin 500 TL ise yüzde 24,73 zam yapılınca aylık 9 bin 354 TL olacak. Kalan eksik kısım Hazine tarafından tamamlanarak aylık 10 bin TL’ye ulaşmış olacak. Aslında bu emekli hiç zam almış olmayacak. Böylece kök ücreti 8 bin 18 liranın altında olan milyonlarca emekli ''sıfır zam'' alarak Ocak 2025’e kadar zamsız yaşamını sürdürecek.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön