Kent Haberleri

Emeklilere müjdeli haber! Emekli Halk Kart'ta tarih netleşti!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, emeklilere katkı sağlamak için CHP’li belediyelerin başlattığı "Emekli Halk Kart" uygulamasının başlayacağı tarihi açıkladı.

Emekli vatandaşlar için hayata geçirilecek olan  Emekli Halk Kart uygulamasında tarih belli oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Emekli Halk Kart uygulamasının başlayacağı tarihi resmen duyurdu.

EMEKLİ HALK KART UYGULAMASINDA SON DAKİKA GELİŞMESİ

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP’li belediyeler tarafından başlatılan "Emekli Halk Kart" uygulamasıyla ilgili çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Zeybek, büyükşehir belediyeleriyle eş güdüm çalışmaları yaptıklarını belirterek, il belediyeleriyle de bir toplantı gerçekleştireceklerini söyledi.

 

EMEKLİ HALK KART UYGULAMASI EKİMDE NETLEŞECEK

Zeybek, emekli halk kart uygulamasıyla ilgili ayrıntıları şu şekilde anlattı: "Bu konularla ilgili yazılım süreçlerimiz devam ediyor. Belediyelerle yaptığımız toplantılarda tam bir mutabakatı sağladık. 

Geçtiğimiz günlerde de büyükşehir belediyelerimizle eş güdüm toplantısını gerçekleştirdik. Bu ayın 11-12'sinde Çanakkale'de il belediye başkanlarımızla bu toplantıyı gerçekleştireceğiz.

Biz yukarıdan aşağı bir süreç yönetmek yerine doğrudan doğruya bütün paydaşlarımızın da sürecin içine katkı sağladığı bir yapılanmayla bunu hayata geçireceğiz.

Çünkü 'Emekli Halk Kart' uygulamasının hızlı biçimde hayata geçmesi lazım. Bu ücretlerle emeklilerin yaşamlarını sürdürmesi artık mümkün değil ki bugün de İstanbul Ticaret Odası İstanbul'da eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.

Üretici fiyat endeksi 4,70'lerin üzerinde. Bütün bu rakamlar gösteriyor ki hayat pahalılığı ve fiyat artışları devam ediyor. İktidarın söylediği bütün yalanlara rağmen. 'Emekli Halk Kart' uygulamasında Ekim ayının sonuna kadar bir netice alacağımızı umut ediyorum." dedi.

 412 belediyede uygulanması planlanan "Emekli Halk Kart" gıda alışverişlerinde, doğalgaz ve su faturası ödemelerinde de kullanılabilecek.

Öte yandan  CHP belediyeleri bütçe olanakları içerisinde başta emekliler olmak üzere geçim sıkıntısı çeken, gıdaya erişimde zorluk yaşayan ve dezavantajlı gruplardan yurttaşlar için sosyal yardımlarını sürdüreceği belirtildi.

Belediyelere, kent lokantaları açılması, gıda bankalarının kurulması, Emekli Halk Kart desteğinin verilmesi, sosyal tesis ve kreş sayısının arttırılması, ulaşım desteklerinin sürdürülmesi ve sağlık hizmetleri ya da hasta bakımı gibi hizmetlerin yaygınlaştırılması konusunda talimat verildiği öğrenildi.

Garanti BBVA’dan emeklilere Ekim 2024 müjdesi! Başvuranın hesabına hemen yatırılıyor!

Bakan Işıkhan açıklamıştı! Emekli maaş farkıyla ilgili düzenlemenin detayları belli oldu!

Akbank ekim ayı emekli promosyonunu güncelledi!