27 / 06 / 2024

Emeklilere PTT promosyonu şoku! Şimdi açıklandı: 15 ay boyunca...

Emeklilere PTT promosyonu şoku! Şimdi açıklandı: 15 ay boyunca...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, maaşını PTT’den alan 360 bin emeklinin, 15 aydır promosyon almadığı ile ilgili bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar...



Milyonlarca emekli, kendilerine maaş dışında ek gelir olan promosyon ödemeleri ile ilgili detayları merak ediyor. Bunların yanı sıra bankalar Haziran ayına girilmesiyle beraber emekli promosyonlarını güncelledi. Şimdi PTT'den maaş alan emeklilerin promosyon ödemeleri gündem oldu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, emeklilerin PTT promosyonu ile ilgili bir soru önergesi verdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kayıhan Pala'nın soru önergesini yanıtladı. 

Bakan Uraloğlu, Türkiye genelinde hiçbir bankanın olmadığı 853 nokta bulunduğunu ve 360 bin 55 emekli vatandaşın maaşını PTT şubelerinden aldığına dikkat çekti.

Uraloğlu, söz konusu açıklamasında PTT’den emekli maaşı alanlara 2017-2023 yılları arasında promosyon ödemesi yapıldığının altını çizdi.

Emeklilere PTT promosyonu şoku! Şimdi açıklandı: 15 ay boyunca...

Sözcü Gazetesi'nden Başak Kaya'nın haberine göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT'den en son promosyon ödemesinin 2023 yılı Mart ayında yapıldığını belirtti ve bu tarih sonrasında emeklilere herhangi bir promosyon ödemesinin yapılmadığına dikkat çekti. 

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala da Uraloğlu’nun yanıtının üzerine önemli açıklamalarda bulundu. "Bakan Uraloğlu, emeklilerin maaş ödemelerini alacakları kurum için kişisel tercihlerine göre karar verebileceğini belirtiyor fakat aynı yanıtta 853 yerleşim yerinde herhangi bir banka şubesinin olmadığını belirtiyor" diyen Pala PTT’den emekli maaşlarını alan emeklilerin çoğunluğunun, yaşadıkları yerde herhangi bir banka şubesinin olmaması yani bir zorunluluk nedeniyle PTT’den aylık aldığını dile getirdi. 

Emeklilere PTT promosyonu şoku! Şimdi açıklandı: 15 ay boyunca...

Kayıhan Pala, bu durumda bir zorunluluk söz konusu olduğunun altını çizdi ve "Bakanlık, ivedi olarak, PTT’den maaş almak zorunda kalan emeklilere geçmiş 15 aylık dönemi de içerecek biçimde promosyon ödemesi yapmak üzere düzenleme yapmalıdır" ifadelerini kullandı.

CHP’li Kayıhan Pala, 7 sene boyunca emeklilere promosyon ödemesi yapan PTT'nin 15 ay önce Bankacılık Kanunu’na tabi olmadığını fark etmiş ve promosyon ödemesi yapmayı kestiğini dile getirdi. 

Pala, konuya ilişkin açıklamasını "Bu durumun PTT’nin Türkiye Varlık Fonu’na devri ile ilişkili olup olmadığını Bakan Uraloğlu’na sordum ancak cevapladı" diyerek tamamladı. 

Buğday taban fiyatı! Arpa fiyatları 2024! Çiftçiler hemen rakamlara bakın! Tam bu kadar destek ödenecek!

Ayder Yaylası imar planı değişikliği iptal edildi!

0.69 faizli konut kredisi hesaplama Haziran 2024! 400 bin, 500 bin, 1 milyon ve 2 milyon TL'nin aylık taksitleri kaç TL?


Geri Dön