24 / 07 / 2024

Emeklilere seyyanen zam yapılacak mı? Emeklilerin gözü kulağı burada! İşte detaylar!

Emeklilere seyyanen zam yapılacak mı? Emeklilerin gözü kulağı burada! İşte detaylar!

Emekliler için uzun zamandır gündemde olan seyyanen zam hakkındaki son gelişmeler neler? İşte detaylar!




SEYYANEN ZAM YAPILACAK MI?

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği seyyanen zam müjdesi verildi. Sonunda seyyanen zam meclisten geçti. Maaşlar en az 1125 TL artışa uğrayacak. Seyyanen zam bekleyenlere duyurulur. Emekli maaşlarına ek ödeme gündemde olarak Türkiye Emekliler Derneği tarafından uzun zamandır beklenen ve gündeme getirilen emekli maaşlarına seyyanen zam konusu, seçim öncesinde bir kez daha konuşuluyor. Yaklaşan seçimlerin etkisi ile emeklilerin bu talebinin yerine geleceği konuşuluyor. 2000 sonrası emeklileri ilgilendiren seyyanen zam, maaşları en az 1125 TL daha artış yaşanacak.

Bu haber seçim öncesinde emekliler için verilmiş bir müjde olup gerçekliği doğrulanmamıştır. Emekli maaşlarına yapılacak olan herhangi bir zam hakkında resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Türkiye Emekliler Derneği tarafından yapılmış bir mektup ya da açıklama olmamasına rağmen seçim öncesinde emeklilerin beklentileri günden güne artıyor. Emekli maaşlarına yapılacak herhangi bir zam konusunda da henüz resmi bir açıklama yapılana kadar bu haber gerçekliğine rastlanılmamıştır.

Bu bilgilere ek olarak da emekliye intibak zammı talebi de gündemde bulunuyor. 2000 öncesi ve 2000 sonrası emekli maaşları arasındaki farklılık nedeniyle Türkiye Emekliler Derneği tarafından intibak zammı talebinde bulunulmuş ancak şimdiye kadar bir çözüm yolu bulunamamıştır. Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde emeklilerin talepleri gündeme gelirse ve intibak zammı uygulanırsa, emeklilerin mağduriyeti azaltılacaktır. Bu konuda yapılacak resmi açıklamalar ve kararlar takip edilecektir.

8 EYLÜL 1999 YILINA ÇOK DİKKAT!

Verilen tarihler aslında çok önemlidir. Yaşanan bir günlük eksiklik bile kişinin emeklilik haklarından faydalanmasına engel olabiliyor elini ayağını bağlayabiliyor. Örnek verilirse, bir çalışan 7 Eylül 1999 tarihinde çalışmaya başlar ise kişiler bu haklardan faydalanamaz.

Bağ-Kurlu vatandaşlar prim gün ödeme sayısı 7.200 ile 9.000 gün olarak belirlenirken SSK’lılar için bu sayı 5.000 olarak belirlendi bu bağlamda SSK’lı olanlara büyük avantaj sunuluyor. Bu nedenle SSK’lı olmak için tüm yolları yasalar çerçevesinde değerlendirmektedirler. Ödenen primlerin burada dikkate alınması gerekir. Primlere, statülere bakılarak karar verilecektir.

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Mirasçı kendi payını satabilir mi?

Tek evi olanlar emlak vergisinden muaf mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön