30 / 04 / 2024

Emeklilerin hesaplarına bu bayram 41.3 milyar TL yattı! SGK, rakamları duyurdu: Şimdi bakın! 

Emeklilerin hesaplarına bu bayram 41.3 milyar TL yattı! SGK, rakamları duyurdu: Şimdi bakın! 

SGK, Ramazan Bayramı dolayısıyla 15,3 milyon emekli ve hak sahibine toplam 41,3 milyar Türk Lirası ikramiyesi ödemesi yaptı. İşte ayrıntılar... 



Milyonlarca emeklinin refahının artırılması amacıyla 2018 yılında bayram ikramiyesi uygulaması hayata geçirildi. 2018'de uygulamaya alınan bayram ikramiyesiyle emeklilere ve hak sahiplerine Ramazan ve Kurban Bayramlarında ödeme yapılmaya başlandı.

Emekli bayram ikramiyesi, 2018 yılında her bayramda 1000 lira olarak verilmeye başlanırken, 2021 yılında 1.100 Türk Lirası'na, 2023'te de 2 bin TL'ye yükseldi. 

Bu sene ise emeklilere verilen bayram ikramiyesi 3 bin Türk Lirası olarak güncellendi. Söz konusu ikramiyeler emeklilerin hesaplarına hem Ramazan Bayramı'nda hem de Kurban Bayramı'nda yatırılıyor. 

Emeklilerin hesaplarına bu bayram 41.3 milyar TL yattı! SGK, rakamları duyurdu: Şimdi bakın! 

EMEKLİLERİN HESABINA KAÇ TL İKRAMİYE YATTI?

Açıklanan son dakika rakamlarına göre Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından, bu Ramazan Bayramı'nda 15,3 milyon emekli ve hak sahibine toplam 41,3 milyar Türk Lirası tutarında ikramiye ödemesi yapıldı. 

Bu rakamla beraber uygulamanın başladığı 2018 yılından bugüne kadar SGK tarafından toplam 166,2 milyar Türk Lirası bayram ikramiyesi ödenmiş oldu. 

Emeklilerin hesaplarına bu bayram 41.3 milyar TL yattı! SGK, rakamları duyurdu: Şimdi bakın! 

RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİ SORGULAMA NİSAN 2024 

Emekli Bayram ikramiyesi ödemeleri 2 Nisan Salı günü itibarıyla hesaplara peş peşe yatırılmaya başlandı. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine ikramiye ödemeleri farklı günlerde yapılıyor. 

Emekliler ile beraber şehit yakınları, muharip gaziler, güvenlik korucuları, vazife malullüğü alanlar, terörden zarar gören siviller, yaşlılık maaşı alanlar ve dul ve yetim maaşı alan vatandaşlara da bayram ikramiyesi ödeniyor. 

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri ikramiyelerin yatıp yatmadığını kontrol edebilmek amacıyla sorgulama yöntemlerini araştırıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu sayfası üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresiyle sisteme giriş yapan emekliler, bayram ikramiyesini sorgulayabiliyor. 

Bu çerçevede, e-Devlete giriş yapan kullanıcılar, sağ üst bölümde yer alann arama çubuğuna “ Emekliler İçin Bayram İkramiyesi ve Seyyanen Ödeme Sorgulama “ yazarak ikramiye ödemelerine bakabiliyor. Ayrıca, telefonla veya internet bankacılığıyla da bayram ikramiyesi sorgulaması yapılabiliyor.

Milyonlarca emekliye yeni zam müjdesi gelecek mi? Emekli maaşları yükselecek mi? Maaşlarda OVP etkisi!

Emekli maaşı bu rakamlar arasında olanlara şok: Bu ay hesaba kesin 12 bin TL yatacak! Denizbank emekli promosyon 2024...

Benzin ve mazotta yeni zam kapıda: Akaryakıt fiyatları için tarih verildi! İşte son dakika il il rakamlar...


Geri Dön