19 / 08 / 2024

Emeklilerin maaş zammı ortaya çıktı! 2025 Ocak'ta emekliler ne kadar maaş alacak? 

Emeklilerin maaş zammı ortaya çıktı! 2025 Ocak'ta emekliler ne kadar maaş alacak? 

Milyonlarca emekli Ocak 2025'taki maaş zamlarını merak ediyor. Maaşların ne kadar olacağını merak eden emekliler için verilecek zam oranı ortaya çıktı. 2025 Ocak'ta emekliler ne kadar maaş alacak? 



Milyonlarca emekli Ocak'ta maaşlarına gelecek olan zammı bekliyor. Gözler ocak ayına çevrilirken, hükümetin yapacağı zam oranı ortaya çıktı. Peki emeklilere ne kadar zam gelecek? Emekli maaş zammı ne olacak? Ocak'ta emeklilere ne kadar yapılacak? 

MERKEZ BANKASI BAŞKANINDAN ZAM AÇIKLAMASI!

10 Haber’den Erdal Sağlam’ın yazısına göre, geçtiğimiz ay Londra’da yabancı bir aracı kurumun düzenlediği toplantıya katılan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, sunumunun hemen ardından yatırımcıların sorularını yanıtladı. 

Özellikle asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarıyla ilgili gelen bir soruya yanıt veren Karahan, 2024 yılı başında yapılan zamların oldukça yüksek olduğuna dikkat çekti. 

Emeklilerin maaş zammı ortaya çıktı! 2025 Ocak ta emekliler ne kadar maaş alacak? 

EMEKLİ MAAŞLARI OCAK 2025'TE NE KADAR OLACAK?

Bundan dolayı çalışan kesimin yıl sonu enflasyon farkı beklentilerinin karşılanamayacağını söyledi. Fatih Karahan’ın yabancı yatırımcılardan gelen sorular üzerine, yılbaşında yüzde 15-20 zamma göre kendi hesaplarını yaptıklarını belirtti. 

Fatih Karahan, 2025 yılı için belirledikleri enflasyon hedefinin yüzde 14, belirlenen enflasyon koridorunun üst sınırının yüzde 21 olduğunu hatırlatarak, ‘Biz de hesabımızı buna göre yapıyoruz, yılbaşı zamları yüzde 15 en fazla yüzde 20 oranında yapılacak’ dedi. 

Dolayısıyla yeni ekonomi programı kapsamında ‘gelirler politikası’ başlığı altında ortaya çıkan ‘geçmiş enflasyona değil hedeflenen enflasyon kadar maaş zammı politikası’nın geçerli olması bekleniyor.

Uzun süredir yılbaşında çalışanlara ve emeklilere yapılacak zam oranlarının ne olacağı tartışılmaya başlamış, program gereği yüzde 20 en fazla yüzde 25 zam yapılacağı haberleri çıkmıştı.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın yabancı yatırımcılara bu söyledikleri, ekonomi yönetiminde bu konunun tartışılıp kesin bir karara bağlandığını gösteriyor.

E-Devlet'te görünen emekli maaşları 2025 yılında düşecek! İşte emekli aylığında azalmayı önlemenin formülü!

Emekliye çift ödeme müjdesi! Hesaba direkt aktarılacak

Emeklilere Ağustos maaşına ek 12 bin TL yatıyor! Başvuran anında alıyor! İş Bankası promosyon ücretleri 2024!

Geri Dön