20 / 07 / 2024

Emekliliğe yeni düzenleme mi geliyor? Emeklilik sistemi değişiyor mu?

Emekliliğe yeni düzenleme mi geliyor? Emeklilik sistemi değişiyor mu?

Hükümet, ‘kök maaş' tartışmalarına son verecek düzenleme hazırlıkları yapıyor. Buan göre, emeklilik yaşı kadınlarda 60'a, erkeklerde 65'e çıkarılacak, en düşük emekli aylığına limit getirilecek. Ödenen prim kadar maaş bağlanacağı kaydedildi.




Emeklilik sistemi A'dan Z'ye değişeceği kaydedildi. AK Parti kurmayları da emeklilik zamanında ödenen prime göre maaş ödenmesi ve kök maaş düzenlemesi ile ilgili çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile AK Parti'nin ekonomi kurmaylarının ortak bir şekilde gerçekleştireceği geniş kapsamlı çalışma ile emeklilik maaş sisteminde reform gerçekleşeceği de belirtiliyor.

Öte yandan, mağduriyetleri giderecek, adil ve kalıcı formüller üzerinde çalışna hükümet, emeklilik sistemini de sil baştan bir şekilde yapılandıracaklar. Çalışmalara göre emeklilik yaşı, sigorta süreleri yeniden belirleneceği kaydedildi.

Emekliliğe yeni düzenleme mi geliyor? Emeklilik sistemi değişiyor mu?

KÖK MAAŞ TABANA YAYILACAK

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; yeni çalışma kapsamında emekliler ödediği prime göre maaş alacak. Kök maaşlar ile ilgili de düzenleme yapılacağı ifade edildi. Buna göre, özellikle düşük emekli maaşı alanlara geçimini sadece emekli maaşındın sağlayan vatandaşlara yol, gıda, yakıt ve kira desteği gibi sosyal destek yapılacağı kaydedildi.

En düşük emekli aylığı belirli bir limite getirilecek. Hane bazlı emekli maaşlarına destek sağlanacağı da belirtildi. Yeni emeklilik sisteminde hedef her 6 aylık zam döneminde seyyanen zam beklentisinin önüne geçmek. Üzerinde çalışılan formülle kök maaşın tabana yayılması da planlanıyor.

EMEKLİLİK YAŞI YÜKSELEBİLİR

Yapılacak düzenlemeler ile kadınlarda 58 olan emeklilik yaşının 60, erkeklerde ise 60 olan emekli yaşının 65 yaşına çıkarılması da üzerinde çalışılan formüller arasında yer alıyor.

Emekli olmak isteyenler dikkat! 2024'te mi yoksa 2025'te mi emekli olmak daha avantajlı?

Kök maaş krizine dikkat çeken ünlü SGK uzmanından emeklileri korkutan senaryo!

Emeklilere 18 bin TL yatacak! Şimdi tek tek açıklandı! Yapı Kredi emekli promosyon...

En düşük emekli aylığına zam teklifi kabul edildi! Maaş farkları ne zaman yatacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön