16 / 06 / 2024

Emeklilik soruları bitmiyor! 2023’te emekli olursam ne kadar maaş alırım?

Emeklilik soruları bitmiyor! 2023’te emekli olursam ne kadar maaş alırım?

Emeklilik her çalışanın hayalidir. Bu doğrultuda vatandaşlar, emekliliklerine dair pek çok soru sormaktadır. İşte o soru ve yanıtları!



2023 YILINDA EMEKLİ OLURSAM NE KADAR MAAŞ ALIRIM?

SGK'nın hizmete sunduğu emekli maaşı hesaplama robotu sayesinde maaşlar hesaplanıyor ve 4A SGK emekli kişilerin emekli maaşlarını hesaplamak isterken yapması gereken tek işlem “uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/” adresine giderek “TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi” gibi bilgiler ile sorgusu yapılıyor. Emekli maaşı çalışılan süre boyunca yatırılan primler ile orantılı olarak hesaplanır.

4B Bağ-Kur emeklisi olan kişiler de SGK uygulamasından veya e-Devlet sistemine giriş yaparak kolaya alacakları maaş tutarını görüntüleyebilir. Bu işlem için hizmet dökümü sayfasında yer alan 4B emekli maaşı hesaplama linkine tıklayarak esnaf veya tarım işçisi seçeneklerini seçilmesi gerekmektedir. 4C emeklisi olan vatandaşlar da uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ ya da e-Devlet sistemine giriş yaparak maaş tutarı görülebilir. Bunun için açılan ekrandan istenen bilgileri eksiksiz doldurmanız gerekmektedir.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Doğalgaz desteğinden faydalanmak isteyenlerin taşıması gereken şartlar şunlardır:

- T.C vatandaşı olunması gerekiyor,

- E-Devlet sisteminden başvuru yapması

- Doğalgaz arzı sağlanan bölgede ikamet ediniyor olması gerekiyor,

- İkamet edilen adreste ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı olarak doğalgaz aboneliğinin olması gerekmektedir,

- SYD Vakfı tarafından hakkında hak sahipliği kararının verilmiş olması,

DOĞALGAZ DESTEĞİ HANGİ AYLARDA VERİLİYOR?

E-Devlet üzerinden "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" bölümünde doğalgaz başvurusu yapılmaktadır. Doğalgaz desteği ödemeleri üç aylık olacak şekilde yani üçer aylık dönem olarak yılda iki kez o da mart ve ekim aylarında gerçekleştirilmesinin planlandığı açıklanmıştır.

Başvuru sonucu hak sahibi konumunda olan vatandaşların PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten faydalanabilirler.

Enflasyona yenilmeyin enflasyon desteği alın! Anında 2.510 TL ödemeye kavuşun! İşte detaylar!

Emeklilerin içine soğuk sular serpildi! Maaşlarının 10 katını bulan faizsiz ödeme! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön