18 / 05 / 2024

Emeklilik ve tazminat hakkı için yaş şartı yok!

Emeklilik ve tazminat hakkı için yaş şartı yok!

Yüz binlerce polis memurunun merak ettiği konuyu köşesine taşıyan Posta Gazetesi yazarı Ekrem Sarısu kadrosuzluk nedeniyle emekliliğe ayrılan polis memurlarının emeklilik ve tazminat konularına dair önemli bilgiler verdi.



"Kimler yararlanabilir?

Emniyet mensuplarından bulundukları rütbelere terfi ettikleri tarihten itibaren beş yıl içinde bir üst rütbeye terfi edemeyen emniyet amirleri ile dördüncü, üçüncü ve ikinci sınıf emniyet müdürleri, emeklilik veya yaşlılık aylığı bağlanabilmesi için gerekli şartlara haiz olmaları kaydıyla, emekliliğe sevk ediliyorlar. Yüksek Değerlendirme Kurulu’nun teklifi ve İçişleri Bakanı onayı ile hizmet ihtiyacı sebebiyle kadrosuzluktan emekliye sevkleri mümkün oluyor.

En fazla bir defa uzatma:

Bunlardan, hizmet ihtiyacı nedeniyle kadrosuzluktan emekliye sevk edilmesi uygun görülmeyenlerin fiili hizmet süreleri, aynı usul ile iki yıl uzatılıyor. Bu şekilde göreve devamı uygun görülenlerin durumu, iki yıl sonra tekrar değerlendirilerek en fazla bir defa daha uzatılabiliyor. Görev süresi uzatılmayanlar ise kadrosuzluktan emekliye sevk ediliyor.

Emeklilik ve tazminat hakkı için yaş şartı yok!

6 yıl sınırı bulunuyor:

Birinci sınıf emniyet müdürlerinin bulundukları rütbedeki en fazla bekleme süresi ise 6 yıl. Bu süre sonunda bir üst rütbeye veya meslek derecesindeki göreve atanamayanlar, emeklilik veya yaşlılık aylığı bağlanabilmesi için gerekli şartlara haiz olmaları kaydıyla, kadrosuzluk nedeniyle Yüksek Değerlendirme Kurulu’nun teklifi ve İçişleri Bakanı onayı ile emekliye sevk ediliyor.


Geri Dön