30 / 04 / 2024

Emekliye '100. Yıl İkramiyesi' müjdesi! 

Emekliye '100. Yıl İkramiyesi' müjdesi! 

Emeklilere bu yıl ilk kez verilecek yüzyılın hediyesinde yeni ayrıntılar belli oldu. Ahmet Sözcan, Cumhuriyetin 100. yılında verilmesi beklenen 5 bin TL'lik ikramiye için mecliste konuşulanları anlattı.



Milyonlarca memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisi için geri sayım sürüyor. Temmuz ayında yapılan zamların ardından emekliler  yıl sonunda maaşlarına yapılacak zammın yanı sıra maaşlarında yapılacak ek düzenlemeyi merakla bekliyor. 

Meclisin açılmasıyla ek zammın gündeme gelmesi beklenirken, emeklilerin bir de Cumhuriyet hediyesi alması gündeme geldi. TGRT  Ankara  Haber Müdürü Ahmet Sözcan, Cumhuriyet ikramiyesine ilişkin son kulis bilgileri açıkladı.

EMEKLİYE ARA ZAM ÖNCESİ İKRAMİYE MÜJDESİ
Emekliler normal şartlarda Ramazan ve Kurban Bayramlarında ikramiye alıyor. Bu yıl ise emekliler için ilk defa bir istisna uygulanacak. Cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle milyonlarca emekliye 5 bin TL civarında Cumhuriyet hediyesi verilmesi gündeme geldi. Emeklilere müjdeli haber, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı'ndan çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MYK toplantısında kurmaylarına emeklilere 100. Yıl İkramiyesi verilmesi için çalışma başlatması talimatını iletti. Konuyla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanı ile koordineli bir çalışmasına başladı. Meclis'in açılmasıyla ikramiye konusu gündeme geldikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

CUMHURİYET İKRAMİYESİ BIÇAK SIRTI
TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, konuyla ilgili olarak meclis koridorlarında konuşulan bilgileri paylaştı. İkramiyenin bıçak sırtı olduğunu ifade eden Sözcan, son sözün Cumhurbaşkanı Erdoğan'da olduğunu söyledi. Söcan şu ifadeleri kullandı:

"29 Ekim'de Cumhuriyet'in 100. yılında ikramiye verilip verilmeyeceği sorusunun cevabını parlamento muhabirimiz Burcu Kahriman'la araştırdık. O meclise ben de ekonomi yönetiminden kaynaklarıma sordum. Şöyle bir cevap aldık; "Var da diyemeyiz yok da diyemeyiz." Peki bu ne anlama geliyor? Hazine ve Maliye Bakanlığı Cumhuriyet ikramiyesine yönelik simülasyon, çalışma yapıyor. 5 bin TL'lik ikramiye bütçeye maliyeti ne kadar olur? Aldığımız sıkılaşma tedbirlerine nasıl yansıyacak? Soruları değerlendiriliyor. Buna ilişkin rakamlar hazırlanıyor. Yapılan çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne koyulacak. Erdoğan, eğer; "Bütçede açığa neden olabilir ama emeklilerimize vermek zorundayız" derse 5 bin TL'lik ikramiye verilecek. Meclis 1 Ekim'de açılıyor, 29 Ekim'e çok az bir zaman kaldı. Bu nedenle meclis gündemine gelecek ilk konu olması gerekiyor. Emeklilere ikramiye verilecekse, meclise sunulması bekleniyor. Nihai kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön